News Item: : Matkovich Ilona az összefogás polgármesterjelöltje. Egyedül az MSZP-vel folynak még tárgyalások.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 12 augusztus 2019 - 09:29:56

Matkovich Ilona lett a váci ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. A 2019-es önkormányzati választások független jelöltjét a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, a Párbeszéd, a SZAVAD Egyesület és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület is támogatja, valamint Kiss Zsolt, a helyi képviselő testület MSZP-s tagja. Mint a ma délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyar Szocialista Párttal még egyeztetés folyik, jövő héten derül ki, hogy támogatják-e Matkovich Ilonát.

Felsorakoztak azellenzéki pártok képviselői Matkovich Ilona mögött, és ma délelőtt bejelentették, hogy a jelenlegi váci képviselő testület pártsemleges tagját, a SZAVAD Egyesület vezetőjét támogatják az őszi helyhatósági választásokon.

Matkovich Ilona, polgármesterjelölt
„…most bejelenthetem, hogy a pártok és két nagy civil szervezet összefogásával el fog indulni végre a munka, és remélhetőleg ez változást hoz ennek a városnak az életében. Ezek a szervezetek, amelyek itt állnak most mögöttem, amelyek képviselői itt állnak mögöttem, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és a két civil szervezet pedig a Lokálpatrióták, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a SZAVAD Egyesület.”

Matkovich Ilona azt mondta: az MSZP-vel még egyeztetnek, jövő héten kerülhet pont a tárgyalások végére. Támogatói között van azonban Kiss Zsolt, a váci testület MSZP-s tagja.

Kiss Zsolt, önkormányzati képviselő, MSZP
„Én azt gondolom, hogy a Magyar Szocialista Párt is mindig azon dolgozott, hogy ennek a városnak jobb életminőséget biztosítson, az itt élőknek jobb környezetet tudjon biztosítani. Azt gondolom, hogy most egy olyan személyt választott ez az összefogás, aki erre képes, Matkovich Ilona személyében. Ő nem párttag, független jelölt.”

A pénteki bejelentés alkalmával az összefogásban részt vevő pártok képviselői is méltatták Matkovich Ilona eddig újságírói és közéleti tevékenységét, ezen kívül a polgármesteri posztra felkészült és alkalmas személyként jellemezték. A sajtótájékoztatón részt vett Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, Törzsök Tibor, a Demokratikus Koalíció megyei kampánykoordinátora, Molnár Csaba, a Momentum Pest megyei koordinátora, Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettes elnökségi tagja, Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat pedig Herczeg Zoltán divattervező képviselte. Mint elhangzott, a közös cél az, hogy változást hozzanak.

Matkovich Ilona, polgármesterjelölt
„Vác a jelentőségéhez és a lehetőségeihez képest nagyon elmaradott. Az elmúlt 9 évben valami miatt mindig elkerültek minket az igazán nagy pályázatok, valahogy azok az emberek, azok a politikusok, akik tehettek volna értünk, nem tettek, csak mindig a kortesbeszédekben, a választások környékén hallottunk milliárdos ígéreteket, aztán valahogy ezek az ígéretek homályba vesztek. Mi ezen változtatni akarunk, változtatni fogunk…”

A jelölt bemutatkozásában kiemelte, a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után üzletkötőként és tolmácsként volt alkalma megismerni a német munkakultúrát, második, újságírói diplomája megszerzése után pedig bejárta Magyarországot, így nagyon sok embert, valamit számos polgármestert megismerhetett. Mint mondta, az a tapasztalata, hogy azokon a településekben tud megindulni a fejlődés, ahol olyan polgármestert és olyan képviselőket választanak, akiknek fontos a városuk, akiknek tehetségük, megfelelő tudásuk és nagy munkabírásuk van. Mint mondta, ő egy modern, európai, fejlődő várost szeretne.
Az ellenzéki összefogás körzeti jelöltjeit a jövő héttől mutatják be.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34427 )