News Item: : Fördős Attila polgármesterjelölt ismertette választókerületi programját
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 09 szeptember 2019 - 10:27:55

Fördős Attila a Fidesz-KDNP korábbi bejelentését követően sajtótájékoztatón is megerősítette a váci 6-os kerületben történő indulását. A jelenlegi polgármester szerint a városrész külterületei jelentős mértékben elmaradottak, ezért ott több figyelmet fordítana az infrastruktúra fejlesztésre. A polgármesteri székért is versenybe szálló Fördős Attila egyben a panelházak felújításához, szigeteléséhez is résztámogatást nyújtana. Mint elhangzott, erre egy pályázati keretet különítenek el jövőre.

Fördős Attila képviselőjelölt Vác 6-os VK.
Nos én azt érzékeltem ebben kilenc évben, hogy a hatos körzetnek a lemaradása indokolttá tenné azt, hogy a legmagasabb szintű vezető próbálja meg menedzselni ezt a térséget és a felzárkóztatást infrastruktúrával és egyéb vonatkozásban, közműfejlesztésben, közvilágításban.

Ezzel az indokokkal vág neki a két ciklus óta polgármesterként dolgozó Fördős Attila a 6-os váci választókerület képviseletéért. A polgármesteri székért is újrázó városvezető elmondta: a václigetiek a bányanyitás miatt attól tartanak, hogy a kutak elapadnak, így a vezetékes vízzel ellátatlan területen esetleg ivóvíz nélkül maradnak. Mint elhangzott: lakosság igényeit meghallgatva jelenleg is egyeztetések folynak a bányaművelést folytató céggel.

Fördős Attila képviselőjelölt Vác 6-os VK
A tárgyalásokat én vezetem és nagyon előrehaladott megegyezés előtti pillanatban vagyunk, ami azt jelenti, hogy több 10 milliós- akár 100 millió forintot is meghaladó közműfejlesztést tudunk végrehajtani a térségben. Ebben költségviselő lehet a bányát nyitó cég, mi pedig az útnak a kialakításában, a telekalakításokban tudunk tevőlegesen részt venni. A területnek másik ilyen elmaradott kisebb területe a Mária udvari terület, ahol szintén a közműfejlesztésekkel kell foglalkoznunk, az útfelújításokkal, ott megsüllyedt útszakaszok vannak, ezeket szeretném haladéktalanul rendbe rakatni, közvilágítást fejleszteni és a vasút melletti autóbusz várakozókra valamiféle fedett megoldást kitalálni.

A képviselő- és egyben polgármesterjelölt Fördős Attila elmondta, szeretnének a választókerület panelházas lakóinak támogatási lehetőséget biztosítani felújításra. Mint elhangzott, lehetőség szerint egy 20 milliós nagyságrendű összeget különítenének el már a jövő évi költségvetésben, amiből lakótömbönként 2-3 millió forintos önkormányzati támogatásra lehetne pályázni.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34536 )