News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 10 szeptember 2019 - 10:13:48

Az élvonalbeli női és férfi kézilabda bajnokságban mindkét váci csapat pályára lépett. A nők idegenben győztek, a férfiak hazai pályán vereséget szenvedtek.

Az élvonalbeli női kézilabda bajnokságban: Mosonmagyaróvár – Váci NKSE 28-29. A mérkőzés első perceiben a hazaiak gyors 3 góllal nyitottak, de rendezte sorait a Vác és sikerült válaszolniuk zsinórban lőtt 6 góllal. A folytatásban kiegyenlített a móvár majd a vezetést is visszavette. A félidő hajrájában a váltott vezetés után döntetlennel ért véget az első 30 perc. A szünetet követően 15-15 után 4 gólos előnyt szerzett a Vác. A hazaiak nem adták fel és fokozatosan felzárkóztak, sőt a 45. percre ki is egyenlítettek. A következő percekben újra a váciak voltak eredményesek, akik ismét 3 góllal megléptek. A hajrában egy találatra felzárkóztak a móváriak, akik az utolsó 2 percben az egyenlítésért harcoltak, a váciak pedig előnyüket szerették volna megtartani. Ekkor már gól nem esett, így maradt a Vác egy gólos győzelme. A csapatból Kácsor 8 és Radosavljevics 6 góllal volt a legeredményesebb játékos.

Az első osztályú férfi kézilabda bajnokságban hazai pályán szerepelt ebben a szezonban először a Váci KSE gárdája. Az ellenfél a Ferencváros csapata volt. Az első negyedóra tapogatózó játékot hozott, ekkor hol a váciak hol pedig a zöld-fehérek vezettek. Hat-hat után a hazaiak akarata érvényesült, akik elléptek 3 góllal. A félidő utolsó öt percében sokat hibáztak a váciak és ezt kihasználva fordítottak a vendégek. A szünet után 13-14-es eredményről folytatódott a játék. A fővárosiak már hárommal is mentek, de gyorsan kiegyenlítettek Tyiskovék. Váltott vezetést követően érthetetlenül a váciak gólgyártása megakadt. A hajrában 13 percig gólképtelen volt a csapat, sőt ekkor két játékosuk is ki lett állítva. A vendégek fejben jobban a pályán voltak és végül ők biztosan nyerték meg a találkozót. A váci csapatból Holpert és Antal Szabolcs 6-6 góllal volt a legeredményesebb játékos.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34539 )