News Item: : Zebrát szeretnének a Kosdi útra. A tegnapi baleset után aláírásgyűjtés indul.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 12 szeptember 2019 - 09:13:48

Egy 13 éves váci lányt ütöttek el tegnap este a Kosdi úton. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia, a lány agyrázkódást szenvedett és megsérült a lába, még kórházban ápolják. A sérült édesanyja a Híradónak elmondta: a megnövekedett autós forgalom miatt égető szükség lenne egy zebrára a Kosdi út Deákvár és Törökhegy közötti szakaszán, ezért aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy az átkelő mihamarabb megépülhessen.

A Kosdi út vasút utáni szakaszán nincs zebra-emeli ki a Híradónak a tegnap balesetet szenvedett 13 éves lány édesanyja. A forgalmas útszakasz egyik oldalán a sűrűn lakott deákvári városrész, másik oldalán többek között a kórház komplexuma, és a Selye középiskola áll. A deákvári oldalon járda sincs, csak árok, így akik a belvárosba igyekeznek, kénytelenek átkelni valahogy az úton. Tegnap este itt történt baleset, a hazafelé tartó lányt az egyik oldalról átengedték, a szembe jövő sávból azonban elütötték. A lány édesanyja úgy döntött, hogy a megoldás nem várhat tovább, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy gyalogosátkelő épüljön ide. Mint mondja, egy nap alatt kiderült, hogy rengetegen támogatnák.

Boldog Gabriella, a sérült édesanyja
„Sok emberrel beszéltem, mert egyrészt facebook-on is megosztottam a történetet, és nagyon-nagyon sokan jelezték, hogy nem merik elengedni a gyereket ugye egyedül, mert ezen az úton képtelenség átmenni, mert nincs zebra. Ismerősök is elkezdtek utánajárni, ...lehet, hogy nyomatékosítaná a dolgot, hogyha aláírást is gyűjtenénk, hogy mindenki számára kiderüljön, hogy mennyire fontosnak tartják ezt az itt lakók.”

Az édesanya a közösségi oldalon és a saját email címén is várja azoknak a jelentkezését, akik támogatnák a zebraépítést, addig is, míg az aláírásgyűjtést el tudják indítani hivatalos úton. Boldog Gabriella arról is beszélt, hogy a Deákvári oldalon járdát is kellene építeni a zebrához, illetve az árkon átvezető hidat. A zebra helyének a Végh Dezső utca vagy a Kiskörút végét fogják javasolni.

Boldog Gabriella, a sérült édesanyja
„Minimum egy villogós zebra kellene, mint, amiket most Verőcére is telepítettek, az már elég figyelemfelhívó, de hosszútávon feltétlenül nyomógombos, jelzőlámpás átkelőhelyre van szükség. Nem szeretném, hogy több tragédia történjen a Kosdi úton…”

Az édesanya elmondta, annak is utánajárnak, hogy hogyan lehetne iskolabuszt működtetni Deákvár, Törökhegy, illetve a belváros, és a Szérűskert viszonylatában, mert sokak számára jelentene ez a lehetőség könnyebbséget és biztonságot.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34551 )