News Item: : Véglegessé vált a lista, öt polgármesterjelölt és 44 választókerületi jelölt verseng a pozíciókért
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 12 szeptember 2019 - 09:18:20

Véglegessé vált Vácon a helyhatósági választásokon részvevők névsora és a sorrendet is kisorsolta a helyi választási bizottság, miután szeptember 9–vel lezárult az ajánlások begyűjtése. Öten szállnak ringbe a váci polgármesteri székért, A Fidesz-KDNP, az Összefogás Vácért ellenzéki tömörülés, a Mi Hazánk Mozgalom és a Vác Városért Választási Egyesület indít mind a 10 váci választókerületben képviselőjelöltet, de a 40 kerületi jelöltön kívül még további négy személy indul el függetlenként a képviselői székekért. Ez adja a ma este 20,15-kor kezdődő Nagyító c. hírháttérműsor témáját.

Ugyanazzal a csapattal indul neki a választásnak Vácon a Fidesz-KDNP. A kormánypárt színeiben két ciklust követően Fördős Attila indul a polgármesteri székért, de a jelenlegi városvezető a 6-os választókerületben is megméretteti magát a szocialista Kiss Zsolt kihívójaként. A tíz választókerületben legutóbb nyolcat nyert meg a kormányoldal. Kiss Zsolt mellett legutóbb a szintén MSZP-s Bóth János maradt veretlen a kilencesben, ő azonban a mostani választásokon nem indul. Matkovich Ilona Fördős Attila esélyes ellenzéki kihívójaként jelent meg a színen. A SZAVAD egyesület zászlaja alatt öt éve a képviselői székből politizáló Matkovich Ilona két váci civil mozgalom mellett gyakorlatilag az összes ellenzéki párt támogatását maga mögött tudhatja és mind a 10 választókerületben indított jelöltet Összefogás Vácért néven. Cserekje Klapwijk Krisztina a Mi Hazánk Mozgalom jelvénye alatt vág neki a polgármesteri széknek. Az új radikális párt szintén mind a 10 választókerületben állított jelöltet.Csereklye Károly volt alpolgármester is felélesztette a választásokra a Vác Városért Választási Egyesületét. A kampány elején Dr Bóth János volt szocialista polgármesterrel és Dr Jakab Zoltánnal, valamint az időközben a DK-ból kilépett Krauze Istvánnal jelentették be, hogy Dr. Néveri István polgármesteri jelölését támogatják. Időközben ők is mind a 10 választókerületben jelöltet állítottak,Néveri Istvánt pedig független polgármesterjelöltként vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság.
Vásárhelyi Tamás ismert váci üzletember is bejelentette indulását a polgármesteri székért, vele indul a 9-es választókerületért szintén független színekben Kiss József. További három személy jelentette be jelölő szervezetektől függetlenül az indulását, köztük van a korábban Matkovich Ilona egyesületéhez tartozó Fónagy István, aki most az ellenzéki összefogás keretein kívül méreti meg magát a hármas választókerületben.

This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34554 )