News Item: : A rendezett közterületekért dolgoznának az Összefogás Vácért jelöltjei
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 08 október 2019 - 10:03:38

A Szent Miklós téren mutatkoztak be az Összefogás Vácért belvárosi képviselőjelöltjei. A 3-as kerületben induló Inotay Gergely a helyszínen az Attila utca áldatlan állapotaira hívta fel a figyelmet. Mint elhangzott, a vízmű által megrendelt munkálatok utáni burkolat-helyreállítást tavaly év végére ígérték, azóta pedig semmi nem történt, a lakók pedig választ sem kapnak a kérdéseikre. Jess Kinga, a 2-es kerület képviselőjelöltje szerint számos pályázati lehetőséget mulasztott el az önkormányzat, amivel jelentős fejlesztésekről maradt le a város. Fehér Zsolt, az 5-ös körzetben tartott sajtótájékoztatót, ahol a parkolási gondok megoldására kidolgozott tervekről is beszélt.

A Szent Miklós téren tartottak sajtótájékoztatót az Összefogás Vácért belvárosi képviselőjelöltjei. A helyszínválasztást az indokolta, hogy Inotay Gergely, a 3-as választókerület jelöltje bemutathassa az Attila utca jelenlegi állapotát. Mint mondta, az Attila utcai szennyvíz-csatorna kivitelezés kapcsán írt, tavalyi lakossági tájékoztatóban az áll, hogy 2018 végére befejezik az útburkolat helyreállítását. Ez nem történt meg, sőt információt sem kap a lakosság-hangsúlyozta.

Inotay Gergely, képviselőjelölt, 3. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Sokan azt sem értik az utcából, hogy a szemre is különböző magasságban lévő aknafedlapokat hogyan hozzák majd egy szintre, hogyan lesz megoldva a csapadékvíz-elvezetése, ami jelenleg is ide a Gasparik Kázmér utcába folyik ki. Persze, egyelőre a legégetőbb kérdés, hogy egyáltalán ki fogja ezeket elvégezni, befejezni a munkát, hiszen az ügyben mindenki hallgat, az utca lakói hiába keresik a kivitelezőt, a városvezetést, és a megrendelő vízműveket, zsákutcába futnak kérdéseikkel, éppolyan zsákutcába, mint amilyen volt az Attila utca az elmúlt hónapokban.”

Mint elhangzott, az Attila utcai kivitelezéssel Mészáros Lőrinc egyik cége lett megbízva. A jelölt hozzátette: az új képviselő-testület egyik első feladata lesz az utca helyreállítása, majd ezt követően lehet a többi belvárosi feladattal foglalkozni. A 2-es kerületben induló Jess Kinga szerint a belvárosban rengeteg területen van sürgős tennivaló, a források megteremtéséhez pedig ők mindenképpen élni fognak a pályázati lehetőségekkel is.

Jess Kinga, képviselőjelölt, 2. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Az utak kátyúsak, elhasználtak, a műemléki épületek omladoznak, a játszóterek elavultak, a közterületek siralmas állapotban vannak. Azt szeretném elérni, hogy újra legyen érték a tisztaság és a rend Vácon. Egy másik fontos probléma a pályázatok elmaradása. Nagyon sok fejlesztési pénz érkezett a környező településekre, míg Vácon nem látjuk ennek nyomát. Nagyon nagy bűn kihagyni ezeket a lehetőségeket.”

Jess Kinga programjában szerepel továbbá az átláthatóság, a folyamatos tájékoztatás az adóforintok elköltéséről, a hulladék-ügy rendezése, valamint a bérlakások helyzetének felülvizsgálata. Matkovich Ilona, az Összefogás Vácért polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy sokan nem tudnak bérlakásokhoz jutni a fizetésükből, ezért létrehoznának egy önkormányzati lakás-ügynökséget az alacsony jövedelmű, ingatlant keresők hatékony megsegítésére, és befejeznék a félkész fecskelakás épületet is.

Fehér Zsolt, az Összefogás Vácért, 5-ös kerületben induló képviselőjelöltje csütörtökön a Kölcsey utcában ismertette a lakótelepi parkolási gondok megoldására kidolgozott javaslatait.

Fehér Zsolt, képviselőjelölt, 5. vk., Vác, Összefogás Vácért
„Én magam részéről itt a Zöldfa utcában, a Gombás-patak felőli részre gondoltam, ott ugye létesült egy sor parkoló, esetleg annak a kibővítésével, két darab szervizút létrehozásával, és a kettő közötti, sorközök befásításával, hogy azért a nyári időszakban az amúgy is 40 fokban ne az aszfalt uralja a terepet, ez lehetne talán az egyik megoldási javaslat.”

Fehér Zsolt hozzátette, ezen felül a házak közötti parkolókban felfestetné a beállóhelyeket, hogy jobb legyen a kihasználtság, és az Istenmalmi utca páros oldalának a végén lévő leszórt parkolót is leaszfaltoztatná. A jelölt arról is beszélt, hogy a rendszeres parkgondozás mellett a nagy kiterjedésű zöldfelületeket bevirágosítaná, amely szerinte színesítené a környezetet, és növelné a lakótelepen élők komfortérzetét. Ahogy fogalmazott, a lepukkant hatást keltő lakótelepek korszerűsítési lehetőségeit is jobban ki kellene használni, ebben nyújtana továbbá segítséget, mert úgy látja, hogy az évek óta zajló panelprogram hatásai valamiért itt nem láthatóak.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34660 )