News Item: : Új műszereket kapott a Traumatológiai osztály
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 14 január 2020 - 09:11:34

Ma délelőtt egyszerre két műszert is átadtak a váci kórháznak a Szív Hangja Közhasznú Alapítvány képviselői. A korszerű berendezéseket a Traumatológiai osztályon fogják használni, a műszerek kezelését azonban először el kell sajátítani, hangzott el az adomány átadásán. Az alapítvány egyébként nem először támogatta a városi kórházat, szereztek már be eszközöket az újszülött részlegnek és szállítottak orvosi műszert a kardiológiára, a belgyógyászatra és a sebészetre is.

A korszerű berendezéseket a kórház részéről dr. Horváth Tamás osztályvezető főorvos és dr. Madár Tamásné főápoló vette át és köszönte meg az alapítványt képviselő Németh Lászlónak. Az átadáson jelen lévő főigazgató kiemelte, hogy a kórház és az alapítvány kapcsolata hat évre nyúlik vissza.

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, Jávorszky Ödön Kórház, Vác
Idén a Traumatológiai osztály kap egy EKG gépet, illetve egy ultrahang vezérelt doppler készüléket. Mind a Traumatológiai osztály, mind a kórházunk nevében nagyon szépen köszönjük az ajándékokat, illetve a műszereket, amik hasznosak lesznek itt, a betegellátás során.

A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány 2002-ben történt megalakulása óta adományoz országszerte orvosi műszereket az egészségügyi intézményeknek, de támogatnak hátrányos helyzetben élő gyerekeket és családokat is. A ma átadott eszközök értéke közel egymillió forint.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35085 )