News Item: : Vigalom újratöltve
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 14 január 2020 - 09:13:20

Az idei Világi Vigalom arculatában ismét megjelennek majd a barokk jegyek, tájékoztatta a Híradót Laczi Sarolta, aki szerint a művelődési központ legnagyobb szabású rendezvényének jót fog tenni a felfrissítés. Az egyedi stílusjegyekkel ugyanis nemcsak könnyebben megkülönböztethető a fesztivál a hozzá hasonlóktól, de pályázni is nagyobb sikerrel lehet a külső forrásokra- emelte ki az igazgató.

Hasonló nagyságú költségvetéssel, ugyanakkor némileg eltérő tematikával terveznek a művelődési központ munkatársai az idei Vigalom szervezése során. Újdonságnak számíthat, hogy egy-egy színpadon ebben az évben a hasonló zenei stílust képviselő zenekarok kapnak helyt, ez alól a Zenepavilon előtti helyszín lesz csak kivétel, ott ugyanis a helyi produkciók követik majd egymást.

Laczi Sarolta igazgató, Madách Imre Művelődési Központ
Szerencsésebb az, hogy nem egy nagy műfaji kavalkád egy fesztivál, hanem az ember, ha tudja, hogy mi az, amit szeret, mi az a műfaj, akkor mondjuk, ha elmegy egy helyszínre, akkor 2-3 koncertet is végig tud hallgatni és mondjuk nem kell két színpad között ingáznia, ha éppen szeretne valamit megnézni.

Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy még várják a lakosság javaslatait a program összeállításához. Laczi Sarolta azt mondta, az eddigi tapasztalatok szerint elsősorban a fiataloknak szóló kínálatot szükséges bővíteni, de sokan látnák szívesen a helyi csapatokat is.

Laczi Sarolta igazgató, Madách Imre Művelődési Központ
Az fogalmazódott meg itt a pár napban, hogy a nagy könnyűzenei együttesek mellett a helyi művészek még jobban bevonhatóak legyenek a műsorba, valamint a műfaji sokszínűségre jobban törekedjünk. Valamint arra is, hogy a korosztályi bontás jobban előtérbe kerüljön. Sokan írták, hogy a fiataloknak több programot szervezzünk, ez a kérés, aminek mi maximálisan eleget fogunk tenni.

A szervezési munkák a napokban kezdődnek, és a korábbiaktól eltérően idén már közvetlenül a szerződés megkötését követően nyilvánosságra hozzák majd a nagyobb fellépők listáját. A Vigalom közel 30 éves múltjában évekig fontos szerepet kapott a barokk jelleg, idén a tervek szerint újraélesztenék a hagyományt.

Laczi Sarolta igazgató, Madách Imre Művelődési Központ
Egy fesztivál attól lehet egyedi, hogy megtalálja az egyedi arculatát, vagy azt az elemét, ami egyedivé teszi. Ennek a fesztiválnak azért kell a barokk jellegét visszaszereznie, és azokat az elemeket újra beépítenie, hiszen ettől egyedi, ettől váci, ettől lesz különleges. És ettől tudunk esetlegesen pályázati forrásokat is szerezni a programokra, ha tovább gondoljuk majd az évek során. Tehát nagyon fontos szakmai és művészi szempontból a barokk jelleg.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35086 )