News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 11 február 2020 - 08:49:28

Az élvonalbeli női és férfi bajnokságban is fordulót rendeztek a hétvégén. A váci nők nyertek, a férfiak vereséget szenvedtek.

Az első osztályú női kézilabda bajnokságban: Váci NKSE – Mosonmagyaróvár 30-25. A mérkőzés első perceiben vendégvezetés után, két váci egyenlítést követően fordított a Vác és a 3. perctől már náluk volt az előny. Barbara Arenhart majd Hámori lőtt üreskapus gólt, és a 14. percben már 6 góllal vezettek a hazaiak. A folytatásban jöttek a hibák, helyzetek maradtak ki, majd pontatlan lövések miatt a kapufát találták el többször is a mieink. A túloldalon viszont hat perc alatt hatszor volt eredményes az ellenfél. Az edzők mindkét oldalon kapust cseréltek, de a szünetig a váciak 3 gólos előnyt megtudtak tartani. A második félidő elején gyorsan visszaállt a féltucatos váci fór. A folytatásban a feljavult védekezésen túl Lakatos Rita és Kuczora Csenge gólerős játékának volt köszönhető a hazai vezetés. Ők ketten a második félidőben esett 15 hazai gól közül 13-at vállaltak, amivel tulajdonképpen megnyerték a Vác számára a mérkőzést. A váci csapatból Kuczora 10 és Lakatos 8 góllal volt a legeredményesebb játékos.

A férfi élvonalbeli bajnokságban a kieső helyen álló váciakra nem várt könnyű feladat, mert a jó játékerőt képviselő Ferencváros otthonában szerepeltek pénteken este. FTC-HungaroControl – Váci KSE KFT Vác 41-18.
A találkozó első gólját a hazaiak szerezték a 4. percben, a váciak egy perccel később voltak csak eredményesek. A zöld-fehérek fokozatosan növelték előnyüket, a félidő közepén 7, a játékrész végén pedig 14 gólos volt előnyük. A folytatásban egy ideig maradt a szünetbeli góldifferencia a csapatok között, majd a találkozó kétharmadánál már 26-10 volt az állás. A már korábban edzőmeccsé silányuló bajnoki hátralévő idejében sem állt le a hazai csapat és tíz perccel a vége előtt 32-12-nél már húsz góllal vezetett. Végül nem várt, nagyarányú vereséget szenvedett a váci alakulat. A csapatból Kozina 6 góllal volt a legeredményesebb játékos.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35202 )