News Item: : A Magyar Posta rendkívüli intézkedései. Hamarabb viszik a nyugdíjat
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 23 március 2020 - 09:09:07

A Magyar Posta Zrt. is számos intézkedést vezetett be a dolgozók és az ügyfelek egészségének védelme érdekében. Az állami cég szóvivője a Híradónak elmondta: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a lakosság együttműködően fogadta a korlátozásokat, és betartják az új szabályokat. Panulin Ildikó arról is beszélt, hogy a szállítmányozás akadoztatása miatt kénytelenek voltak leállítani a csomagküldési szolgáltatást bizonyos célországok felé, a hazánkba beérkező külföldi csomagokat azonban normál rend szerint kézbesítik. A nyugdíjasokat pedig azzal segítik, hogy most a megszokottnál korábban kiviszik a juttatásukat a postások.

Panulin Ildikó, szóvivő, Magyar Posta Zrt.
Úgy döntöttünk, hogy szükség van most arra jelen helyzetben, hogy minél hamarabb hozzájussanak a nyugdíjasok a járandóságukhoz, úgyhogy a szokásos 2 hét helyett rövidebb idő alatt, nagyjából azt lehet mondani, hogy minden nyugdíjas maximum olyan 2-3 nappal korábban tudja megkapni a nyugdíját, így hamarabb be tudjuk fejezni ezt a típusú kézbesítést.

A járványhelyzet miatt számos óvintézkedést vezetett be a Magyar Posta. Az elsők között szabályozták például az ügyféltérben tartózkodók maximális létszámát, rendszeresen fertőtlenítenek a fiókokban, minden alkalmazottat elláttak kézfertőtlenítővel, az ügyfelekkel érintkező kollégák pedig szájmaszkokat és kesztyűket is kaptak-mondta el a szóvivő. Panulin Ildikó arról is beszélt, hogy a nemzetközi postai küldemények forgalma lelassult, ezért korlátozniuk kellett a külföldre címzett csomagok felvételét.


Panulin Ildikó, szóvivő, Magyar Posta Zrt.
Vannak olyan viszonylatok, vannak olyan országok, ahova nem tudunk felvenni postai küldeményt, legyen szó levélről vagy csomagról, mert fizikailag nem lehet ezeket eljuttatni. Úgyhogy ezekben az esetekben tájékoztatást teszünk ki a postára, tájékoztatunk a posta honlapon. Ami egyébként érdekes, hogy akár szomszédos ország is van ugye a korlátozások között, így például Szlovákiába és Szlovéniába is, ami ugye szomszédos Magyarországgal, nem tudunk csomagot eljuttatni jelen helyzetben.

Az országba beérkező csomagok viszont a megszokott rend szerint eljutnak a címzettekhez-tette hozzá a szóvivő. Panulin Ildikó elmondta: tapasztalataik szerint az ügyfelek fegyelmezetten és együttműködően állnak hozzá a postai korlátozásokhoz.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35371 )