News Item: : Részleges kijárási tilalom Sződligeten. Sokan voltak fegyelmezetlenek.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 26 március 2020 - 11:57:10

Részleges kijárási tilalmat rendeltek el Sződligeten. Juhász Béla polgármester a döntést azzal indokolta, hogy még mindig nagyon sokan nem vesznek tudomást a veszélyhelyzetről, és az utcán lézengenek, köztük olyan idősek is, akiknek az önkormányzat ellátást biztosított, cserébe az önkéntes karanténért. A részleges kijárási tilalom egyelőre 9 napra szól, március 25-től április 2-ig.

A sződligetiek többsége tudomásul vette a vírushelyzet miatt életbe léptetett korlátozásokat, azonban a község polgármestere azt tapasztalta, hogy még mindig túl sokan vannak, akik veszélyeztetik a maguk és mások egészségét.

Juhász Béla, polgármester, Sződliget
…nagyon sokan elbagatellizálják a veszélyt, és ugyanúgy csoportosulnak, bandáznak az utcákon, a közterületeken, és ez mind-mind növeli a járványveszélyt, hát valamit tenni kellett.

A március 25-től április 2-ig meghozott, és a képviselő testület által is támogatott helyi rendelet értelmében Sződligeten kötelesek otthon maradni azok az önkormányzati dolgozók, akiket homeoffice-ra köteleztek, és azok a 70 év felettiek, akik szociális ellátást igényeltek, és garantálták, hogy cserébe otthon maradnak, valamint vonatkozik a távoktatásra kötelezett iskolásokra, és az elrendelt szünetet töltő óvodásokra is. Az érintetteknek a lakást elhagyni csak élelmiszer- és gyógyszervásárlás, illetve munkába járás miatt lehet.

Juhász Béla, polgármester, Sződliget
Arról szól a határozat, hogy ha tudomásunkra jut, és az ellenőrzésünk során lebukik egy-egy ilyen ember, akkor megvonjuk tőle azokat a szociális juttatásokat, ami egyébként kapnak, akár a szociális étkezésről van szó, akár a segélynyújtásról van szó, illetve hát azokat a kollégákat, akiket meg hazaküldtünk homeoffice-ba dolgozni, azokat pedig visszarendeljük a munkahelyükre, és be kell járniuk.

Sződliget polgármestere egyben köszönetet mondott azoknak, aki fegyelmezetten betartják a szabályokat, és arról is beszélt, hogy megelőző intézkedésekről van szó, Sződligeten ugyanis nincsen sem elrendelt házi karantén, sem korona-vírussal fertőzött lakos.



This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35390 )