News Item: : Őszre csúsznak a Tavaszi Fesztivál programjai
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 26 március 2020 - 12:01:49

A koronavírusjárvány miatt bezárni kényszerült a művelődési központ, ezzel nemcsak az ott dolgozó 24 ember került kényszerszabadságra, hanem félbeszakadt a Tavaszi Fesztivál programsorozat és egyéb rendezvények sem zajlanak az intézmény falain belül. A különféle produkciókra előre megváltott jegyek árát megtéríti a ház, de azt ígérik, a belépők jelentős része egy későbbi időpontban felhasználható lesz, vagyis nem érdemes elkapkodni a visszaváltást.

A veszélyhelyzetben először a rendezvényeket mondták le, nem sokkal később a művelődési központ épületét is be kellett zárni- mondta el a Híradó kérdésére Laczi Sarolta igazgató. Az intézmény falai között normál esetben számos klub, tánccsoport, szakkör és civil csoportok tartanak rendszeres foglalkozásokat és összejöveteleket, most ők is kénytelenek szünetet tartani.

Laczi Sarolta igazgató, Madách Imre Művelődési Központi
Alkalmazkodunk valamelyest a helyzethez, ügyeleti rendszerrel működünk. A programokat megpróbáltuk szinte minden művésszel egyeztetni, minden előadóval. Őszi időpontokat írtunk be egyelőre a naptárba, a programstruktúrába oda illesztettük be ezeket az elmaradt rendezvényeket, amire a megvásárolt belépőjegyek érvényesek lesznek, de nyilván visszaváltjuk az összes jegyet, ha valaki nem akarja igénybe venni majd.

Egyelőre azonban az intézmény zárva tart, így nem lehet tudni, mikor lesz lehetőség a jegyek visszaváltására. Több ok miatt is érdemes azonban elgondolkodni, valóban vissza akarjuk-e kapni a pénzünket. Az előadások jó része egy későbbi időpontban megrendezésre kerül majd, vagy esetleg egy másik programon is részt lehet venni a megváltott belépővel. Egyébként országszerte elterjedt az a szolidaritási mozgalom, ami arra kéri a színházlátogatókat, hogy az elmaradt előadásokra váltott jegyek árát ne kérjék vissza, ezzel is támogatva az amúgy is nehéz helyzetbe került ágazatot. A művelődési központ egyébként a szerződéseiben a vis maior esetekre is kitér, vagyis az előre egyeztetett, de be nem látható okból elmaradt produkciók felé nincs fizetési kötelezettsége. A júliusban megrendezendő Váci Világi Vigalommal kapcsolatban az igazgatónő a kialakult járványügyi helyzet miatt egyelőre nem tudott pontos tájékoztatást adni a Híradónak.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35392 )