News Item: : Gondban a szállásadók. Több hónapos kieséssel kell számolniuk
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 26 március 2020 - 12:04:28

Sorra függesztik fel működésüket a térség szálláshelyei. Kiemelten érintettek a koronavírus járvány gazdasági hatásait tekintve a turizmus és a vendéglátás szolgáltatói, és már nem csak Budapesten, hanem vidéken is jelentős a forgalom visszaesése. A Híradó által megkeresett panziótulajdonosok jelentős része arról számolt be, hogy az előre lefoglalt szobákat egészen májusig visszamondták, új foglalás pedig nem érkezik.

Több nagyobb szálló is bezárt a térségben a koronavírus járvány miatt. A kóspallagi Szent Orbán fogadó és a Vác határában található Camelot Club Hotel is arról értesíti az internetes felületein az érdeklődőket, hogy határozatlan időre szünetel a működés, se étterem, se szállás, sem egyéb szolgáltatásaik nem elérhetőek. Vác belvárosában több kisebb vendégház, illetve panzió tulajdonosa is azt mondta, minden korábban lefoglalt szállást töröltek náluk.

Tóth László, tulajdonos, Bellevue Vendégház, Vác
A tapasztalatunk az, hogy a márciusi, áprilisi, és már a májusi foglalásokat is lemondták, igazából új foglalás egyáltalán nincs, ennyi az össz tapasztalat… (00:41)-… -(00:49) Bezártunk egyelőre, le is zártuk a foglalásokat a közeljövőben, hiszen úgysem várható semmilyen foglalás, úgyhogy, hát, kivárunk.

A zebegényi Natura Hill a honlapján azt írja az érdeklődőknek, náluk most hosszabb távra lehet szobát foglalni, ha valaki a természetbe szeretne elvonulni, és megoldható a teljes szeparáltság. Vannak még rajtuk kívül is, akik kitartanak, de a piaci elemzők szerint minden turizmusban érintett vállalkozónak jelentős bevétel-kieséssel kell számolnia. Hogy meddig tart a szektor válsága, arról sokan, sokféleképpen vélekednek, van, aki szerint nyáron újra beindulnak a belföldi utazások, és visszatérnek a külföldi vendégek is, mások szerint a gazdasági hatások miatt még sokáig nem fognak szállásra költeni az emberek.

Tóth László, tulajdonos, Bellevue Vendégház, Vác
Bár azt mondják, hogy 1-2 hónap alatt ez le fog menni, én nem hiszem, hiszen a gazdasági következmény miatt vissza fog esni a turizmus a nyári főszezonban is, úgyhogy én több hónapos kieséssel számolok.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35393 )