News Item: : Lakberendezés alternatív módon
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 28 július 2020 - 11:16:16

Az otthonszépítés alternatív módját választotta az a pár, amelynek tagjai a gyanú szerint a Vác és Verőce környéki hétvégi házakból lopott holmikkal szerelték fel saját hajlékukat- adta hírül a police.hu. Az elkövetőket lakossági bejelentés után kezdte felkutatni a rendőrség, mostanra pedig már a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat ellenük eljárást lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Fotó: www.police.hu

A verőcei rendőrök még májusban kaptak állampolgári bejelentést egy folyamatban lévő betörésről. Mire a jelzett helyszínre értek, a hívatlan látogatók eltűntek a közeli erdőben. A bejelentő elmondta, hogy egy férfi és egy nő próbált betörni egy hétvégi ház pincéjébe.
A rendőrökhöz nem először érkezett jelzés a környéken lévő hétvégi házak tulajdonosaitól. Nehezítette a munkát, hogy a helyszíneken kevés nyom maradt, de a szemtanútól kapott személyleírás, és az egyik helyi rendőr személyismerete érdemi előrelépést hozott. A gyanú szerint egy környéken élő 31 éves férfi és 43 éves élettársa álltak a sorozatos lopások mögött. A rendőrök elfogták a párost, a váci nyomozók szembesítették őket a lakóhelyükön tartott kutatás alkalmával talált és lefoglalt tárgyakkal, nem volt értelme tovább tagadniuk, részletesen beszámoltak eddigi bűnös ténykedéseikről. A bűnlajstrom meglehetősen hosszú volt, szinte a teljes lakberendezésük lopott holmikból állt, ülőgarnitúrát, díszpárnákat, napernyőt, de még zuhanykabint is eltulajdonítottak, és beépítettek az otthonukba. Az élettársak beismerték a bűnösségüket, szabadlábon hagyásuk mellett a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat ellenük eljárást.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35853 )