News Item: : Mi lesz váci kulturális szféra dolgozóival az intézményi összevonás után?
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 30 július 2020 - 13:59:31

A országgyűlés törvénymódosítása szerint november 1-től megszűnik a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonya. Hogyan érinti majd ez a szféra váci dolgozóinak további munkáját, főleg annak fényében, hogy erre, és a gazdasági helyzetre való hivatkozással a városvezetés a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. üzemeltetésébe rendelné a művelődési központot, a Pannónia Házat és Kékházat. A közalkalmazotti státuszt elvesztő dolgozóknak augusztus közepéig köteles ajánlatot tenni a munkáltató, többek között erről is beszélgetünk a Nagyítóban Dr. Varga Katalinnal, a Váci Dunakanyar Színház megbízott igazgatójával.

Riporter: Elképzelhető, hogy ebben a formában lehet ezt kompenzálni, jobban díjazni azoknak, akik egy kicsit többet tesznek bele?

Dr. Varga Katalin mb. igazgató, Váci Dunakanyar Színház
Persze, ezt a szabadságot megadja a munka törvénykönyve, de ott is pro és kontra, tehát azért azt hiszem, hogy megfelelően kell élni azzal, amit a munkatörvénykönyve ma Magyarországon lehetővé tesz. Lehetővé tesz egyéb juttatásokat, lehetővé tesz egyéb értékelést. Lehetővé tesz egy másfajta szemléletű munkáltatói magatartást is. De ahogy mondtam, városi vagyonról beszélünk túlnyomó részt, és ezen kívül városi tulajdonú konglomerátumokról, és ez most mindegy, hogy ez a Kft. a színház, vagy a költségvetési intézmény, mert mindegyiknek a tulajdonosa a város önkormányzata. Tehát azért én azt hiszem, hogy van ebben egy többletgarancia, és jelen pillanatban Vác városa azt tervezi, hogy akik dolgoztak, azok dolgoznak tovább, mert úgy érezzük, nincs ez a létszám olyan mértékben felduzzasztva.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.35858 )