News Item: : Átadták a Vanyek Béla sportcentrumot
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 15 szeptember 2020 - 09:22:35

Szombaton adták át a Váci Reménység Egyesület Vanyek Béláról elnevezett vadonatúj sportcentrumát. A kétszintes épület kicsivel több, mint 1200 négyzetmétere nyújt lehetőséget a szakosztályoknak, valamint a váci és környékbeli lakosoknak sportolásra. A beruházáshoz 774 millió forinttal járult hozzá a kormányzat, amiből többek között atlétikai edzőtermet, futófolyosót, mosdókat, öltözőket és vívótermet, az épületen kívül pedig egy hatsávos atlétikapályát is kialakítottak.

A Vanyek Béla kanonok nevét viselő edzőközpont a Váci Reménység Egyesület fenntartásában működik és a Váci Egyházmegye tulajdonában áll. A régóta működő sportcentrum teljeskörű átépítése 2019-ben kezdődött meg a júliusi alapkőletétellel. A szombati átadó ünnepségen az egyesület elnöke azt mondta, a százéves kezdeményezés hitet, erőt, kitartást és az összetartozás élményét nyújtotta az akkori diákoknak, a most felújított központ pedig ugyanezeket az értékeket és hagyományokat viszi tovább.

Kovács Őrs Levente elnök, Váci Reménység Egyesület
Biztos pontként, kővárként szolgál majd. Általa, és a remélhetőleg rövid időn belül megújuló székház és további fejlesztések által tud majd az egyesület megfelelni azoknak az aktuális elvárásoknak, amelyek elsősorban a társadalom, a szűkebben érintett helyi közösség, a Váci Egyházmegye és a mindenkori kormány és a városvezetés részéről megfogalmazódik.

A klub elnökének köszöntőjét sportversenyek és bemutatók követték. A résztvevők – köztük volt Európa bajnokok- megemlékeztek a nemrég elhunyt váci atléta edzőről, a Pro Urbe díjas Szikora Gyuláról, akinek a nevét egyébként a közel hetven méteres atlétikai csarnok is viseli. Délután egykor Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök szentelte fel a megújult létesítményt.

Dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök
Nagyon sok reménységgel tekintek a fiatalokra, a cserkészeinkre, a sportolókra, hogy folytatni fogják azt a nagyszerű hagyományt, ami a Reménység Sportegyesület történetét jelenti. Büszkék vagyunk a nagyszerű, világraszóló győzelmekre, sikerekre. Ezt szeretnénk folytatni.

Beszédet mondott Rétvári Bence is, aki kiemelte: ma csaknem kétszer annyi magyar sportol rendszeresen, mint tíz évvel ezelőtt, ami meghaladja az európai uniós átlagot. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy Vác még soha nem kapott olyan mértékű kormányzati támogatást, mint az elmúlt két évben.

Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő
Valóban országos szintű ez az atlétikai központ, ami itt Vácon létrejött. A váciaknak is, a környéken élőknek is azt hiszem, olyan minőséget tud garantálni, amelyhez képest országszerte hasonlót talán igen, de jobbat nemigen lehet találni.

Az avatóünnepségen jelen volt Matkovich Ilona polgármester, továbbá az országos vívószövetség és az atlétikai szövetség alelnöke is. A sportcentrum átadóján Moys Csaba, a Reménység Egyesület tiszteletbeli elnöke a béke és a reménység jegyében egy galambot engedett szabadon, majd az eseményt a Misztrál zenekar előadása zárta.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.36005 )