News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 15 október 2020 - 09:48:25

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a versenyszezon befejeztével elkészítette a 2020-as idényben érmet szerző klubok összesített táblázatán.
Vasárnap délelőtt rendezték a lengyelországi Poznanban zajló evezős Európa-bajnokságon a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét...

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a versenyszezon befejeztével elkészítette a 2020-as idényben érmet szerző klubok összesített táblázatán. Ezen mindhárom váci egyesület megtalálható.A 86 klubot tartalmazó éremtáblázaton az első helyet a Központi Sportiskola szerezte meg. Az utánpótlásnevelő egyesület idén összesen 155 medállal gyarapította gyűjteményét, melyből 65 csillog aranyosan.A listán a váciak közül a legelőkelőbb helyezést a Váci Kajak-Kenu SE vívta ki: ők 14 éremmel büszkélkedhetnek, köztük 5 arannyal, 3 ezüsttel és 6 bronzzal. Ezzel a klubok palettáján a 33. helyet foglalják el.Az 50. helyen a Váci vasutas SE található 8 medállal, amelyből 2-2 arany és bronz, valamint 4 ezüst.Eredményességi sorrendben 62. helyet vívta ki a Váci Karakán, a maga 7 érmével:1 arany, valamint 3-3 ezüst-és bronzérem.

Vasárnap délelőtt rendezték a lengyelországi Poznanban zajló evezős Európa-bajnokságon a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét, melyben címvédőként állt rajthoz a Vác Városi Evezős Club sportolója, Galambos Péter.A magyar versenyző a kettes pályán evezett a hatos fináléban, ahol görög, olasz, norvég, belga és ír vetélytársa igyekezett elhódítani a tavaly ugyanitt megszerzett kontinensbajnoki címét.A rajt után az utóbbi rivális állt az élre, 500 méternél Péter tőle 2 másodperccel lemaradva a 4. helyen állt. Féltávig aztán egy ideig továbbra is szinte teljesen együtt haladt a mezőny, ám 1000 méternél sajnos a váci fiú már komoly hátrányt szedett össze az élén állókhoz képest és csak a leszakadó belga evezőst előzte meg.A táv második felében sem sikerült Galambosnak felzárkóznia, 500 méterrel a cél előtt már mintegy 4 másodperces hátrányban volt a dobogóért vívott küzdelemben. Végül a norvég evezős haladt át elsőként célvonalon, Péter a bajnoktól közel 8 másodperccel lemaradva csak az 5. helyen zárta a kontinensviadalt.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.36123 )