News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 23 február 2021 - 08:50:36

 • Kikaptak a váci kézilabdások az oroszoktól. Szombaton hazai pályán játszott a VNKSE a HC Zvezda Zvenyigoroddal, az összecsapás pedig egy pontos vereséggel zárult. Váci NKSE – HC Zvezda Zvenyigorod 29-30.

 • Folytatódik a tavaszi szezon a harmadosztályban. Két mérkőzést még tavaly év végén lejátszottak a labdarúgó NB III-as bajnokság második köréből a csapatok, így február zárónapján a tavaszi 3. fordulóval folytatódik a Közép csoportban a pontvadászat.

 • Országos bajnoki címet szerzett a váci Fekete Fédra.


 • NŐI KÉZILABDA
  Korábban orosz földön 33-29-re győzött a dunakanyari együttes, most azonban nem bírtak az erősebb felépítésű Zvezdával.
  A hatvan perc elején nagyon kitűnt, hogy melyik együttesnek fontosabb az eredmény-írja összefoglalójában a vac.hu. Mindkét csapat csere nélkül volt a pályán védekezésben és támadásban, ám míg a váciak az első akciógóljukat csak a 10. percben dobták a jól záró oroszok hálójába, a túloldalon már ötször kellett kapott gólt követő középkezdéshez vonulni. Kétgólos hátránnyal zárult a félidő, majd a pihenő utáni első percekben rengeteg találat esett, de nem sikerült egyenlíteni. A találkozó kétharmadánál végre ismét azonos gólszámmal volt mindkét együttes. Végig érezhető volt, hogy csak egy picivel kellene jobban kézilabdáznia a váciaknak és fordíthatna, ezzel pedig megszerezhetné a csoport harmadik helyet.A záró tíz percre 27-27-es állással fordultak a csapatok. Ekkor 4 perces gólcsend következett, érezhető volt, hogy amelyik fél gólt dob, komoly lépéselőnybe kerül. Sajnos, ez a Zvenyigorod volt, mivel a hajrában közel tíz percig nem talált a kapuba az érthetetlenül feszült váci együttes. A VNKSE végül a 4. helyen fejezte be a csoportkört. Most egy fontos bajnoki következik: február 24-én szerdán 18 órakor a tervek szerint a DVSC látogat a váci sportcsarnokba.


  LABDARÚGÁS
  A Vác FC szakmai irányítását télen Csank János vette át, munkáját továbbra is Burzi Attila segíti vezetőedzői feladatkörrel. A váci csapat a stadion régóta húzódó felújítása miatt eddig is minden, pályaválasztása mellett megrendezett bajnokiját a városon kívül vívta, mint ahogyan várhatóan a tavaszi idényben is a BVSC zuglói sporttelepén lesz „otthon” a mérkőzések során az együttes. A húszcsapatos csoport 15. helyét elfoglaló váciak játékoskeretében lényeges változás a téli szünetben nem történt.A Vác FC a rajtra való felkészülés edzései közben az edzőmeccseken fokozatosan erősebb ellenfelekkel találkoztak. Két megyei első osztályú ellenfél után NB III-as riválisok következtek. A bajnoki főpróba a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportját vezető Tiszakécske otthonában 2-1-es váci vereséggel zárult.A tervek szerint február 28-án az első tavaszi bajnokin a Honvéd második csapata fogadja a váci gárdát.

  ATLÉTIKA
  Országos bajnoki címet szerzett a váci Fekete Fédra. A Budapesti Honvédben sportoló 23 éves atléta a hétvégén a fedettpályás OB-n magasugrásban 184 centis egyéni csúccsal győzött. Fekete Fédra a váci Boronkay középiskola diákja volt, korábban évekig sportolt a Váci Reménység Egyesületben.  This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
  ( http://estv.hu/news.php?extend.36611 )