News Item: : Hétvégi tűzesetek. Szobon egy pékség, Visegrádon a rendezvénytér gyulladt ki.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 23 február 2021 - 08:56:13

Több nagy tűzhöz is riasztották hétvégén a tűzoltókat. Vasárnap hajnalban Visegrádon, a Rév utcában csaptak fel a lángok, ahol a rendezvénytér 200 négyzetméteres fa szerkezetű épülete égett. Ugyanaznap délelőtt Dunakeszin egy parkoló autó kapott lángra, délután pedig Szobon, az Árpád utcában egy 300 négyzetméteres pékségben keletkezett tűz, itt a tetőszerkezet is kigyulladt.

Leégett Visegrádon a rendezvénytér épülete. A katasztrófavédelem jelentése szerint a lángok éjjel fél három körül csaptak fel a Rév utcában, és mire a tűzoltók kiérkeztek, a 2014-ben átadott rendezvénytér és egészségház 200 négyzetméteres faépülete már teljes terjedelmében égett. A lángokat a helyi és a leányfalui önkéntes, valamint a szentendrei és az esztergomi hivatásos tűzoltók oltották el, akiknek sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a közeli házakra. Munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A jelentés szerint az épület nyolcvan százaléka megsemmisült a tűzben. Személyi sérülés nem történt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság már vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.
Vasárnap délelőtt Dunakeszin, a Barátság útján csaptak fel lángok, itt egy parkoló autó gyulladt ki. A tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes egészében égett, a lángok pedig a több parkoló gépkocsira is veszélyt jelentettek. A tüzet a fóti önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, akik megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták a kiégett járművet. A tűz oka egyelőre ismeretlen.
Vasárnap délután is nagy erőkkel vonultak a lánglovagok, akkor Szobon, egy háromszáz négyzetméteres épületben keletkezett tűz. Az Árpád utcában, egy pékség gyulladt ki, a lángok pedig a tetőszerkezetre is kiterjedtek. Itt a nagymarosi önkéntes, a vámosmikolai önkormányzati és a váci hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, és két személy szenvedett füstmérgezést, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték az oltást. Őket a mentők kórházba szállították őket.Információk szerint a tűz a kazánházból terjedt át a tetőszerkezetre.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.36618 )