News Item: : Az útpadkát javította a Széchenyi utcában a Városfejlesztő
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 01 április 2021 - 14:45:50

Még a riportkészítés közben is rögzített a Híradó kamerája olyan szabálytalankodó autóst, aki a tiltótáblát figyelmen kívül hagyva a munkásoktól alig egy méterre hajtott fel kocsijával a Széchenyi utca járdájára, miközben a Városfejlesztő munkatársai éppen azon dolgoztak, hogy az említett szakaszon helyreállítsák a járművek által teljesen tönkretett útpadkát. A területen egyébként nem ez az egyetlen gond, az utca túloldalán ugyanis a várakozni tilos tábla ellenére ott parkoló gépjárművek akadályozzák a buszok bekanyarodását és okoznak rendszeresen forgalmi dugót.

A karbantartási munkák megszervezése a Széchenyi utcában zajló nagy forgalom miatt amúgy sem egyszerű feladat, a rendszeresen szabálytalanul parkoló autók pedig tovább nehezítik a munkavégzést. A hétvégén a kertészet félpályás útlezárással fért csak hozzá az utcát szegélyező magas fák ágaihoz, az útkarbantartási részleg azonban akkor nem tudta elvégezni a padkák javítását.

Szabó Kornél részlegvezető, Váci Városfejlesztő Kft.
Az utca lezárása azért nem sikerült, mert a Magyar Közút nem adott engedélyt a teljes útszakasz két napos lezárására. Így a gallyazást végezte el a kertészet, valamint most mi a padkajavítást.

Ahhoz, hogy az útpadkákhoz hozzá lehessen férni, egy szűk sávban kordont kellett kihelyezni a járda mellé. Ez azonban az autósok egy részét szemmel láthatóan nem zavarta, csak az interjú készítése közben ketten is úgy gondolták, hogy ügyeik intézése alatt szabálytalanul a járdán keresnek maguknak parkolót. A forgalmas szakasz kijavításával nagyjából két nap alatt végeznek a szakemberek.

Szabó Kornél részlegvezető, Váci Városfejlesztő Kft.
Most kollégáim felbontják mind a padkaszegélyt, valamint a gyökerek által fölnyomott kövezetet a fa vermek körül. Ez a munkálat körülbelül két napig fog tartani, és utána kerül visszaaszfaltozásra a felbontott rész.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.36774 )