News Item: : 50 millióból korszerűsítik a Vám utcai ovi konyháját
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 02 augusztus 2021 - 09:02:45

Több gyermeknevelési intézmény felújítása, vagy korszerűsítése is zajlik a nevelési szünet idején Vácon. Erre a szokásos nyári karbantartások mellett azért is szükség van, mert csak tavaly mintegy 2 ezer fővel gyarapodott a város lélekszáma, a beköltözők között sok a kisgyermekes család. AHársfa utcai óvoda 40 millió forintos korszerűsítése utánDeákváron a tornaszobát, a Nyár utcában a szalagparkettát, a Kertész utcai oviban pedig az egyik csoportszoba burkolatát újították fel. A héten a Vám utcai óvodában kezdődött meg a főzőkonyha teljes korszerűsítése, amire 50 milliót költ az önkormányzat.

A Vám utcai óvoda köves talajú öltözőjében nemrég cserélték ki a burkolatot, a héten pedig egy ötvenmilliós korszerűsítésbe kezdett az önkormányzat, aminek keretében teljes felújításon esik át az intézmény főzőkonyhája.

Kiss Zsolt alpolgármester

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt két évben több mint kétezer fővel növekedett Vác városának lakossága. Ez is mutatja, hogy mennyire szeretnének ideköltözni és mennyien szeretnének ideköltözni Vácra, de ez a lakosságnövekedés egyre nagyobb terhet jelent egyébként az intézményi rendszerünkben, kimondottan a bölcsődei és óvodai férőhelyekre gondolok itt elsősorban. Ezeknek az óvodai férőhelyeknek a felújítása kezdődött meg már a tavalyi évben a Hársfautcai Óvodának a felújításával és folytatódik az idei évben legalább három másik óvodának a felújításával. Az egyik ezek közül a Vám utcai óvoda, ahol éppen most itt állunk. Azt gondolom, hogy itt van a legnagyobb elmaradásunk egyébként az elmúlt 10 évben, az elmúlt években ezekhez az óvodákhoz nem nagyon sikerült hozzányúlnunk.”

Kiss Zsolt hozzátette, hogy a felújítással várhatóan novemberre végeznek a szakemberek. Fehér Zsolt szerint nemcsak a deákvári városrészben növekszik a gyereklétszám, ahol már épül az új bölcsőde, hanem a tízezres lélekszámú Földváry lakótelepen is növekvő igény van a gyerekek komfortos körülmények közötti elhelyezésére. A képviselő elmondta: egy sikeres pályázaton az önkormányzat közel 25 millió forintos állami forrást nyert el a Vám utcai konyha fejlesztésére, amihez ugyanennyit saját költségvetéséből áll a város.

Fehér Zsolt önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért

„A megújult korszerű konyha bölcsődésekre és óvodásokra is főzni fog majd. A munkaterületet a héten adtuk át a kivitelezőknek, két cég összehangoltan dolgozik. Egyrészt megújul a belső tér, ugyanakkor modern konyhatechnikai eszközök kerülnek beépítésre. Ennek feltétele az elektromos közműfejlesztés, amire az önkormányzat saját forrásból további 1 millió forintot biztosított.”
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.37242 )