News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 23 június 2022 - 09:28:45

A szlovéniai Bled-tavon rendezték meg a hétvégén az evezősök Euro Masters Regattáját, mely a sportág örökifjú versenyzőinek legnagyobb kontinentális megmérettetése.
A viadalon a Vác Városi Evezős Club két sportolója – a tavalyelőtt Vác Város Sportjáért kitüntetéssel díjazott – Noé Gábor és Nógrádi Tivadar (képünkön) páros verhetetlennek bizonyult. A már korábban is éremhalmozó duó hat versenyszámban állt rajthoz és mindegyikben diadalmaskodva hat aranyéremmel tért haza. A váciak egyaránt elsőként értek célba a kétpárevezősök, a kormányos és a kormányos nélküli négyesek és a nyolcasok versenyében és magasan a legeredményesebb versenyzőknek bizonyultak a népes mezőnyben.


Három kézilabdázónő is van a magyar U20-as női kézilabda válogatott világbajnokságra utazó keretében, aki a következő bajnokságban a Váci NKSE csapatában fog játszani.A június 22-től Szlovénia három városában lebonyolítandó világversenyen 32 nemzeti csapat áll majd rajthoz. A magyar válogatott ifj. Kiss Szilárd szövetségi kapitány által vezetett csapatának keretében találjuk a váciak közül Ballai Borbálát, Bukovszky Annát és az új bajnokságra Győrből érkező jobbátlövőt, Kürthi Laurát.A mieink a csoportmeccsek során Lengyelországgal, az Egyesült Államokkal és Egyiptommal találkoznak. A középdöntőbe az első két helyezett jut majd.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38357 )