News Item: : Újabb parkolóhelyek épülnek Alsóvárosban
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 30 június 2022 - 08:40:38

A héten újabb parkolók kialakítása indult el Alsóvároson, amely a Földváry téri lakótelep több területét érinti majd. Az összesen mintegy 16 milliós ráfordításból megvalósuló fejlesztés elengedhetetlen, hiszen Vác vonzereje az utóbbi években jelentősen nőtt, az új kialakítású lakóterületek mellett a lakótelepeken is egyre több járművet szeretnének a tulajdonosok biztonságosan elhelyezni- mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fehér Zsolt.

A Földváry lakótelepen tartott sajtótájékoztatón Alsóváros három önkormányzati képviselője Fehér Zsolt, Ferjancsics László és Kiss Zsolt ismertette a kedden megkezdett beruházás részleteit.Fehér Zsolt bevezetőjében emlékeztetett rá, hogy az Összefogás Vácért képviselői már a 2019-es választási kampányukban ígéretet tettek arra, hogy keresni fogják a lehetőséget a lakótelepi parkolási gondok enyhítésére. A körzetben eddig is több új parkolót hoztak létre, továbbá felfestésekkel is optimalizálták a férőhelyeket, most azonban megindulhat a bővítés második üteme- fogalmazott a képviselő.

Fehér Zsolt önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért

Nos, most miután a szükséges engedélyek elkészültek, elindul az új parkolóhelyek kialakítása. Ez most több helyszínen fog zajlani, többek közt itt, a mögöttem lévő területen is.

Kiss Zsolt ugyanitt kiemelte, hogy a város legsűrűbben lakott területén folyamatosan keresik a parkolóbővítés lehetőségét. Az újabb kapacitásnöveléssel a következő pár hétben a Zöldfa utca 40-es ház környékén, a Vám utca 12-es számú háznál, illetve a Zöldfa utca 22-nél létesül összesen közel 20 parkolóhely. Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, hogy mindez kulturált, biztonságos helyszíneken fog történni.

Kiss Zsolt alpolgármester,Összefogás Vácért

Minimális zöldfelület veszteséggel jár ez a beavatkozás. Megpróbáltuk megtalálni úgy ezeket a parkolóhelyeket, hogy azok a zöldfelületek alakuljanak át parkolóvá, amelyeket most egyébként felállással, vagy egyéb módon már igénybe vettek korábban is az itteni autósok. Azt gondoljuk, hogy ez a bővítés rövidtávon segíti a parkolási gondok megoldását.

Ferjancsics László hozzátette, hogy a tervek szerint augusztusban is folytatódik a munka. Akkor az elképzelések szerint a Kölcsey- és Zöldfa utcai sárga körforgalomtól a már meglévő óvoda melletti parkolóig útszélesítéssel alakítják ki az úttest szélén a plusz várakozóhelyeket. Elhangzott az is, hogy tavaly a Damjanich téren már átadtak új parkolókat, illetve, hogy Deákváron és a Belvárosban is lesznek további parkolóépítések.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38387 )