News Item: : Pénteken zárva tart a patikák és a rendelők többsége
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 04 július 2022 - 08:54:02

Július 1-jén zárva tart a háziorvosi, fogorvosi, szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, illetve a patikák többsége. Pénteken ugyanis a magyar egészségügy napját ünnepeljük, amely a Semmelweis-nap nevet viseli, ami az egészségügyi dolgozók számára egyben munkaszüneti napot is jelent.

Július 1-je az egészségügy napja, a szektorban dolgozóknak ez munkaszüneti nap. Ilyenkor az anyák megmentőjére, Semmelweis Ignác születésére és életére emlékeznek, emellett országszerte elismeréseket adnak át az egészségügyben dolgozóknak.Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.A gyógyszertárak többsége is zárva tart.
A legtöbb településen kizárólag a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes, vagy készenlétet tartó gyógyszertárak vannak nyitva a Semmelweis-napon.A patikáknak bejáratában jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38394 )