News Item: : Újabb adományok kerültek olyan családokhoz, akik árván maradt gyerekeket segítenek.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 02 augusztus 2022 - 09:09:31

Írószereket és a szeptemberi tanévkezdéshez szükséges füzeteket vitt Vác alpolgármestere, amit a Jószomszéd Hálózattal gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban. Az önkormányzat és a karitatív tevékenységéről időközben közismertté vált civil aktivisták most olyan családnak nyújtottak segítséget, akik árván maradt gyermekeknek biztosítanak otthont.

Ismerős kép már az ES Híradójából: Inotay Gergely alpolgármester és Matz-Molnár Kriszta a Jószomszéd Hálózat koordinátora csomagokkal igyekeznek a rászorulókhoz, most viszont olyan családokat látogattak meg, akik a saját gyermekeik mellé fogadtak be olyan gyermekeket, akik mindkét szülőjüket veszítették el a közelmúltban.


Inotay Gergely alpolgármester Vác

Több gyermek árván maradt és az emberi összefogásnak és a gyerekszeretetnek egy olyan csodás példáját látjuk, hogy azt gondoltuk, ezen mindenképpen egy rendszeres támogatással nekünk is bele kell valamilyen formában fűződnünk a család életébe. Tehát a gyermekek árván maradtak és egy teljesen vér szerinti rokonságban nem lévő család fogadta őket gyámság alá, és így tudtuk a lakásügyet is megoldani ennek a családnak, a gyermekeknek. Tehát minden sínen van még akkor is, ha a háttérben egy nagyon szomorú eset történt, hogy mindkét szülő elhalálozott a korábbiakban.

Most az iskolakezdéshez szükséges eszközök kerültek a dobozokba. A füzetek és írószerek folyamatosan érkeznek a Jószomszéd Hálózathoz, mely civil csoport eredetileg a koronavírus-járvány alatt alakult azzal a céllal, hogy az önkormányzat adta lehetőségek mellett adományok begyűjtésével és elosztásával segítsen a rászorulókon.

Matz-Molnár Kriszta koordinátor Jószomszéd Hálózat Vác.

Volt, hogy karácsonykor kaptunk tolltartókat, tehát valahogy úgy látom, már kérnünk sem kell, valahogy mindig eljut hozzánk. Tehát idén az a nagy szerencsénk volt, hogy már nagyon sok összegyűlt a raktárakban. Legfőképp a kisiskolásoknak hoznak nagyon sok tanszert, tehát az iskolakezdőknek, elsősöknek, másodikosoknak , alsótagozatosoknak. A felsőtagozatosoknak és középiskolásoknak, még úgy gondolják talán, hogy kevésbé kell a gyerekeket támogatni, pedig ott is kell, tehát ha arra gondol valaki, hogy szeretne nekünk bármit adni, akkor arra biztatnám, hogy a nagyobbaknak való nagyobb füzeteket azt még szívesen látunk, vagy akár tolltartókat is.

A Jószomszéd koordinátora elmondta: idén korábban megkezdik a tartós élelmiszerek gyűjtését. Ezt a már megszokott helyeken, a nagyobb bevásárló centrumokban is végzik majd.

Ahol eddig megtaláltak bennünket, ugyanaz a bolthálózat ugyanúgy engedélyezni fogja nekünk azt, hogy kihelyezzük a saját kosarainkat. Ezt időben, már szeptemberben szeretnénk elkezdeni pont azért, hogy a folyamatosságot meg tudjuk tartani, mert mi is azt látjuk, hogy többen jelzik, hogy ugyan ketten keresnek a családban, de albérletben élnek és sokan félnek attól, hogy ősztől milyen rezsi várható.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38480 )