News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 04 augusztus 2022 - 09:11:33

Az evezősök U23-as és ifjúsági világbajnokságán a Vác Városi Evezős Club versenyzője, Szklenka Bence a szövetségi kapitány előzetes esélylatolgatása szerint akár dobogós helyezést is elérhetett. A váci fiú az U23-asok normálsúlyú egypárevezős számában előfutamából a 3. helyen jutott tovább, majd a negyeddöntőben ugyancsak harmadikként biztosította helyét az elődöntőbe.
Sajnos, az első hat helyért folyó nagydöntőbe már nem sikerült bejutnia, mivel a hat induló közül az 5. helyen ért célba az elődöntő futamban. A 7-12. helyről döntő B fináléban Bence másodikként haladt át a célvonalon, így összesítésben a 8. helyen zárta a vb-t.
A fiatal kajak-kenusok maratoni kontinensbajnokságát Dániában rendezték. Ezen az U23-as korosztály férfi kajak egyes számában állt rajthoz a Váci Kajak-Kenu SE sportolója, Sellyei Csanád. Az elmúlt esztendőben sikert sikerre halmozó – eredményeiért kiérdemelte a Vác Város Sportjáért kitüntetést is – váci fiú ezúttal nem tudott beleszólni az érmekért vívott csatába és a 7. helyet szerezte meg a viadalon.Julius utolsó napján elkezdődött a harmadosztályú bajnokság Közép csoportjának 2022/2023-as pontvadászata – az előzetes ígéretek ellenére váci érintettség nélkül.
Korábban az anyagi ellehetetlenülés miatt visszalépését bejelentő, majd a sportági szakszövetség döntése értelmében ki is zárt Vác FC közleményében arról tájékoztatta a váci szurkolókat, hogy nem marad NB III-as mérkőzés nélkül a város. Mint írták, „A Nógrád megyei I. osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben – egy együttműködés keretében – Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven.”

Ám ebből egyelőre semmi sem lett! A nógrádiak csapatnevéből hiányzik a váci megjelölés és a hivatalos szövetségi weboldal szerint a Bánk Dalnoki LA Berkenyén rendezi majd a hazai bajnokijait. Utánpótlás szinten sem indul már országos bajnokságon váci gárda. A Vác VLSE felnőtt csapata a megyei bajnokságban lép majd pályára. A sorsolás szerint Szalai Attila vezetőedző gárdája először augusztus 21-én vasárnap 17 órától a vecsésieket fogadja a váci stadionban.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38482 )