News Item: : Ajándékokat adtak át a gyerekeknek a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 09 augusztus 2022 - 11:36:47

Egy bolt támogatásának jóvoltából újabb játékokat kaphattak azok a gyerekek, akik a legutóbbi Vigalomban ellátogattak a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület bemutatójára. A fesztiválon a lánglovagok eszközeivel ismerkedtek a legkisebbek, és akik a tesztlapot is kitöltötték a helyszínen, azok közül most egy sorsolás révén újabb játékokhoz juthattak. Az akciókat az önkéntes munka népszerűsítése céljával szervezik az egyesület tagjai - mondta a szervezet elnöke.

Péntek délután teljes eszközállománnyal ismét felsorakoztak az önkéntes lánglovagok a váci főtéren. Azokat a gyerekeket várták, akik a két héttel ezelőtt megrendezett Világi Vigalomban ellátogattak a fesztiválra kitelepülő önkéntes tűzoltókhoz.

Ternay István elnök Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület

Az összes gépjárműparkunkat kivittük. tehát kivittük az újonnan beszerzett műszakimentőnket, kivittük a fecskendő gépjárművünket és kivittük a kis, gyorsbeavatkozó műszaki mentőnket. Ezeknek a gépjárműveknek volt a bemutatása, azokat lehetett kipróbálni , át lehetett nézni az összes felszerelésünket, ezek mellet volt egy tesztlap, ami kitöltöttek a gyermekek.

A Vigalomban fecskendővel célba is lőhettek a gyerekek. Egy égő házikót kellet a vízsugárral eltalálni, de a bátrabbak a füstsátorban azt is kipróbálhatták, milyen körülmények között kell dolgozniuk a tűzoltóknak, amikor igazi bevetésen vannak.

Ternay István elnök Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület

Egy ilyen kivonulásnak az a célja, hogy hagyományőrzésként megyünk ki és hogy a leendő generációnak bemutassuk az önkéntes munkánkat , meg hogy mivel foglalkoznak az önkéntes tűzoltók. A mai világban az önkéntesség az egyre kevesebb ebben a rohanó világban és mi azt szeretnénk, hogy az ifjú generáció is próbáljon belépni.

Pénteken azok között a gyerekek között sorsoltak ki játékokataz önkéntes lánglovagok, akik a tesztlapokat is kitöltötték, a fődíjban pedig hárman részesültek, ők megtapasztalhatták milyen a robogó, szirénázó tűzoltóautóban ülni.
Az ajándéksorsoláson Kiss Zsolt alpolgármester köszönte meg az önkéntesek munkáját, akik- ahogy mondta - a katasztrófavédelemmel együttműködve a természeti károk elhárításán is rendszeresen közreműködnek.

Kiss Zsolt alpolgármester Vác

Nagyon örülök annak, hogy két év után ők is megtudták mutatni magukat a Vigalomban és nagyon nagy sikerrel ezek a gyerekek kicsit beletekinthettek abba munkába, amit ezek az emberek nap, mint nap tesznek közösségi munka képpen. Tűzoltással és polgárőrmunkával foglalkoznak itt Vácon. Köszönjük a munkájukat.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38496 )