News Item: : Iskolaőröket keres a magyar Rendőrség
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:06:39

További iskolaőröket keres a rendőrség, olyan személyekre lenne szükség, akik a kijelölt oktatás-nevelési intézményben dolgozó pedagógusok és egyéb alkalmazottak, illetve a tanulók biztonságát sértő, vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozzák. Az új iskolaőrök szeptember 1-től teljesítenék a szolgálatukat, közben pedig egy rövid képzésen is részt kell venniük.

Az iskolaőr fegyverhasználati jog nélkül, de kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott közfeladatot ellátó személy. Feladata, hogy az iskola rendjét felügyelje és szükség esetén megakadályozza a tanulók, vagy az intézmény dolgozóinak biztonságát veszélyesztető cselekményeket. Rájuk lenne szükség még a rendőrség hirdetménye szerint, akik szeptember elsejétől kerülnének alkalmazásba a megyei- vagy budapesti főkapitányságoknál.
Az iskolaőr-állásra jelentkezőknek büntetlen előélettel kell rendelkezniük, továbbá meg kell felelniük a BM rendeletében előírt egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági feltételeknek. Munkába állásukat követően egy képzésben is részt kell venniük, ami egy pedagógiai, egy bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, továbbá egy rendvédelmi felkészítő modulból áll. A képzést lezárásaként a jelentkezőknek sikeres vizsgát kell tenniük, ezután folytathatják a tevékenységet - hívja fel a figyelmet közleményében police.hu., ahol a jelentkezés feltételeiről is további információkat lehet olvasni.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38501 )