News Item: : 20 éves a VVE
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 20 szeptember 2022 - 09:10:30

És még egy jubileum jutott a hétvégére: fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Vendégvárók Váci Egyesülete, akik nemcsak a vendéglátással, hanem a különböző általuk szervezett programokkal és a rendszeres jótékonykodással is hírnevet szereztek maguknak a városban. A két évtizeddel ezelőtti alapítást a művelődési központba szervezett gálaműsorral tették emlékezetessé, ahol több fellépő koncertjével és fogadással várták a vendégeket.

A jubileumi gála műsorvezetője úgy fogalmazott, hogy az egyesület a megalakulásakor azt a célt tűzte maga elé, hogy összefogásra és segítségnyújtásra ösztönözzék az itt élőket, továbbá a saját eszközeikkel hozzájáruljanak ahhoz, hogy a helyiek és a Vácra érkezők minél jobban érezhessék magukat a városban. Az egyesület elnöke szerint az akciók és a mostanra hagyományossá vált programok azt igazolják, hogy jó úton járnak.

Fónagy István elnök, Vendégvárók Váci Egyesülete
Nem egy nagy a csoport, nem egy nagy az egyesület, de mikor össze kell fognunk, akkor összefogunk. Most nyáron ez a szituáció 1000 gombóc fagylalt, 1000 gyermek. Most elkezdtük, szeptemberben megindult vizsga, 300 terves sütemény, 300 gyermek. A Lecsófesztivál 18 éve, hogy zajlik, forraltborfőzőverseny, még lehet nagyon sokat sorolni. Nagyon jó a kapcsolatunk külfölddel. Vannak amerikai vendégeink, vannak holland vendégeink, vannak Finnországból, vannak Németországból, tehát ez a nemzetközi kapcsolat, ez azt jelenti, hogy miért szép, miért jó, mert a városunknak a jellemét viszik, és a városban élő polgároknak a jó érdemét, hiszen a városban fogyasztanak és költenek.

A műsor előtt a polgármester is köszöntötte a vendégeket. Matkovich Ilona megköszönve Fónagy Istvánék munkáját, sikertörténetnek nevezte az utóbbi évek városba irányuló turizmusát, amihez az egyesület is sokat tett hozzá. Emlékeztetett rá, hogy a művelődési központ is számos civil kezdeményezésnek ad otthont, ami alkalmat ad a barátságok kialakítására, a kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Matkovich Ilona polgármester
Egy önkormányzati vezetőnek mindig nagyon nagy öröm, amikor azt látja, hogy rengeteg működő civil szervezet van a városban, hiszen ez azt jelenti, hogy erősödnek a baráti szálak, és az emberek jobban elfogadják, jobban megismerik, jobban szeretik egymást. Minden ilyen fórum tulajdonképpen erről szól, és azt gondolom, Istvánhoz kapcsolódva, hogy valóban Vácon rengetegféle szervezet van, nagyon fontos, a vendégvárás, a turizmus, a művészetek terén, hogy mindenütt találunk olyan egyesületeket, amelyek országosan vagy akár európai szinten is működnek és ismertek.

A folytatásban zenés produkciók következtek: fellépett a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, Toldi Tamás,Pajor Arabella, Gájer Bálint, valamint a Sztárban Sztár legújabb szériájának egyik versenyzője Kökény Dani. A műsor szünetében állófogadás várta a vendégeket.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38629 )