News Item: : Újabb járófelületeket aszfaltoztak le az alsóvárosi lakótelepen
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 20 szeptember 2022 - 09:34:59

A Rádi úti lakótelep belső részét aszfaltoztatta le a hétvégén Vác Város Önkormányzata. A választókerület önkormányzati képviselője elmondta: az előző ciklusokban elhanyagolt állapotba került városrészben 2009 őszétől számos fejlesztést és felújítást elvégeztek, a mostani aszfaltozást követően pedig a térfigyelő kamerákat helyezik üzembe, ezekkel szeretnék visszaszorítani az illegális szemetelőket.

Szombat délben munkagépek zajára lehettek figyelmesek a Rádi úti lakótelepen élők. Az épületek közötti szervízútnak a burkolásához vonultak fel az aszfaltozómunkások.

Ferjancsics László képviselő, Vác, 4vk.
Alsóváros ezen lakótelepe elég elhanyagolt, volt több éve már nem nyúltak hozzá. Egy programot indítottunk, hogy ez a lakótelep, hogy lehet szebb? Ennek keretében a hinták újra lettek festve. Két, a lakótelepet ölelő járda teljesen fel lett újítva, ez a Mező utcára és a Törökhegyire vonatkozott, most pedig egy szerviz út lett megújítva ezt azonban meg kellett, hogy előzze a fák jelentős visszavágása.

Senki nempanaszkodott az ebédidei csendháborítókra, ugyanis többnyire ezen az úton tudnak behajtani az itt lakók, hogy letegyék az autóikat a lakótömbök közötti területre, aszfaltozókat pedig a 80-as évek legelején láttak itt utoljára. Erre a munkára most közel öt millió forintot biztosított a városi költségvetés, de további fejlesztésekre is különítettek el forrást, mondta a választókörzet képviselője.

Ferjancsics László képviselő, Vác, 4vk.
A jövőben még tervezzük a parkolóhelyek bővítését, ez azonban nem jelent majd zöldterület elvételt. A kukáskonténerek áthelyezésével próbálunk helyet találni ezeknek az új, illetve régi autóknak, ezen kívül ennek az is az előnye lesz a lakótelep, hogy jobban megfigyelhetők lesznek ezek a konténer lerakó helyek, így az illegális lerakás reméljük, egy kicsit visszaszorul, illetve már a büntetésre is sor kerülhet.

A területre már felszerelték az újabb térfigyelő kamerákat, ezeknek a képeit hamarosan rögzíteni fogja a központi rendszer tette hozzá Ferjancsics László.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38631 )