News Item: : Szombaton elkezdődött az Ars Sacra Fesztivál
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 20 szeptember 2022 - 09:36:23

Országszerte 16. alkalommal rendezik meg az Ars Sacra Fesztivált, amit Vácon idén is az Adullám kávézó közreműködésével valósítanak meg. A szervezők az idei eseménysorozathoz bibliai idézetet választottak mottónak: „Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!” Az ingyenes programokra a műfaji sokszínűség jellemző 2022-ben is, szombaton koncertekkel és vidám színpadi előadással indult a főtéren a fesztivál.

Szeptember harmadik hetében rendezik az Ars Sacra Fesztivált, amelyben a hit által ihletett zene, az irodalom és a képzőművészet is szerepet kap. Szombaton 17 órakor a főtéren kezdődtek a programok, ahol a polgármester emlékeztette az érdeklődőket arra, hogy Vác gazdag kulturális kínálatában kiemelt szerep jut a fesztiváloknak.

Matkovich Ilona polgármester
Püspökvárosként mennyire fontos nekünk, hogy a szakrális ünnepeinket méltóan megünnepeljük. Azért is fontos, mert azt gondolom, hogy egy városnak az ereje az nem a falakban van, hanem az emberek lelkében. Márpedig ahhoz, hogy elfogadjuk, megértsük egymást, ahhoz az kell, hogy minél több olyan fórum, olyan lehetőség legyen, ahol a váci polgárok találkozhatnak egymással, eszmét cserélhetnek, beszélhetnek, szórakozhatnak.

Szombaton 17 órakor Tihanyi Dániel koncertjével kezdődött a fesztivál majd a Jákim Stúdió előadását követően az első nap eseményeit a Budapest Golgota Gospel Kórus hangversenye zárta. Vasárnap délután zongorakoncertet és Oláh Gergő fellépését élvezhette a közönség, de fellépett Bajza Viktória és Ruzicska László, valamint Malek Andrea is.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.38633 )