News Item: : Döntés a világháborús emlékműről
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 04 október 2007 - 16:12:42

Az eddigi javaslatokat leszavazta, új helyszínt azonban még nem jelölt ki a képviselő-testület az I. világháborús emlékmű részére Vácon. A döntéshozók határozata szerint most tanulmányterv készül a Március 15. téri elhelyezésre vonatkozóan. A baloldal nem tartja szerencsésnek a döntést, a konzervatívok viszont üdvözölték azt.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Csütörtöki ülésén tárgyalta a váci képviselő-testület az I. világháborús emlékmű elhelyezésének kérdését. Mint már korábban mi is beszámoltunk róla, az ezt megelőző lakossági fórumon a jelenlévők többsége a Damjanich tér és a Duna part helyett a Főtérre való visszahelyezést tartotta egyetlen jó megoldásnak. Az álláspontot osztották a konzervatív képviselők is, így a múlt héten a testület elvetette mind a Damjanich téri mind a Duna parti helyszín ötletét.

Iván Gábor elnök, MSZP Váci Szervezet
"Ennek két konzekvenciája van pillanatnyilag. Az egyik az az, hogy a Főtér-Főutca program keretében öt évig nem lehet az építészethez hozzányúlni, magyarul, ami itt pillanatnyilag megvalósult, öt év múlva lehet csak módosítani. Tehát ez a szobor öt évig biztos nem fog állni."


A másik, tette hozzá Iván Gábor, hogy a döntés értelmében újabb tanulmánytervet kell készíttetni, immáron a főtéri helyszínre. Az MSZP helyi elnöke úgy véli, ebben a kérdésben nem egészen szerencsés döntés született, amit viszont tudomásul kell venni.
A Jobboldali Összefogás frakcióvezetője ezzel szemben örömét fejezte ki, hogy az I. világháborús emlékmű vélhetőleg visszatalál eredeti, méltó helyére. Az öt éves változtatási tilalommal kapcsolatban Tomori Pál elmondta, az ügyben a jegyzőnek írt levelet, amelyben arra vár választ, vajon van-e bármilyen akadálya a szoborcsoport főtéri elhelyezésének.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.4477 )