News Item: : Emlékezés október 6-ra
(Category: Hírek)
Posted by
hétfő 08 október 2007 - 16:24:27

A Rózsakertben emlékezett a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc október 6-án kivégzett mártírjaira. A 13 tábornok emléktábláját többévnyi előkészület után tavaly avatták fel a Művelődési Központ mellett kialakított emlékhelyen. Ahogy akkor elhangzott, a parkban méltó helyen és méltó módon kívánják őrizni a hősi halált halt tábornokok emlékét.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A mindhalálig való helytállásnak mindig van értelme, mutatott rá ünnepi köszöntőjében Molnár Lajos alpolgármester. Ezt nemcsak az emberi tisztesség követeli meg, mondta, hanem a felelősség is, amellyel a jövőnek tartozunk.

Molnár Lajos alpolgármester, Vác
"Amikor 1849.október 6-án útnak indultak a vesztőhely felé, nyugalmuknak az volt az egyik oka, hogy teljesítették kötelességüket, s megtettek mindent amit emberként megtehettek. Ők a legtöbbet áldoztak a hazáért amit ember adhat, az életüket áldozták."


Ezért is válhattak példaképpé a magyarság számára az aradi hősök hazaszeretetük, hűségük és állhatatosságuk okán, tette hozzá az alpolgármester. A megemlékezést követően a megjelentek főhajtással tisztelegtek a Rózsakertben, a városvezetés, pártok és szervezetek valamint a helyi intézmények képviselői pedig elhelyezték koszorúikat az aradi 13 emlékműve előtt.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.4518 )