News Item: : Fórum a 2.sz. Választókerületben
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 11 október 2007 - 17:15:01

Számadást tartott az elmúlt egy év munkájáról Kriksz István, a váci 2. számú választókörzet egyéni képviselője, aki tavaly, a Jobboldali Összefogás színeiben jutott mandátumhoz. Mint mondta az eltelt egy esztendő alatt mind körzeti szinten, mind a várospolitikában sikerült eredményeket elérnie. A fórum vendége volt Fördős Attila, az ellenzék frakcióvezető-helyettese, aki a jobboldali képviselőcsoport munkájáról tájékoztatta a megjelenteket kiemelve a mélygarázs, az I. világháborús emlékmű és kórház konszolidációjának ügyét.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az elmúlt év eredményei között említette Kriksz István az út és játszótér felújításokat, a börtön körül valamint a Rákóczi téren korábban fennálló áldatlan állapotok felszámolását. A képviselő utalt arra is, hogy az ő javaslatára sikerült plusz forrásokat biztosítani a város zöldfelületeinek karbantartására. A jövő évre betervezett feladatok között újabb infrastrukturális beruházások szerepelnek, ilyen többek között a Köztársaság út járdáinak a rendbetétele. Kriksz István kezdeményezésére egyébként már elindult a Vöröskereszt soron található szakrális műemlék új, méltóbb helyre költöztetése is.

Kriksz István önkormányzati képviselő, 2.sz. vk., Jobboldali Összefogás, Vác
"1742-ből lévő leírások már említést tesznek a keresztnek az itt lévő elhelyezéséről. Nagyon fontosnak tartom a szakrális értékek, és mindenféle értéknek a megmentését. Amint láthatjuk, ez a kereszt ebben a pillanatban méltatlan környezetben van, ezen mindenféleképpen úgy gondoltam, hogy változtatni kell."


A telek, amelyen a kereszt áll, jelenleg az egyház tulajdona. Ők ezt a területet el szeretnék adni, de úgy, hogy a kereszt ezt megelőzően méltó helyen kerülhessen. Információink szerint az értékesítésben az önkormányzat is segítséget nyújt. A befolyt összeg 50 %-át egy külön számlán kezelik majd, és csakúgy mint a Kriksz István által elkülönített 1 millió forintot, a kereszt rendbehozatalára és újra felállítására fordítják. Az új helyszínt a közelben tervezik, méghozzá a Zrínyi utca végén, a volt KRESZ park helyén.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.4570 )