News Item: : Torgyán a Kúriában
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
hétfő 22 október 2007 - 20:13:16

Szónoki képességei és humora a régi, zavarba hozni továbbra is lehetetlen. Ennek ellenére azonban sokan vannak olyanok akik azt mondják: azért jó, hogy most már nincs komoly politikai hatalom a kezében. Hogy ez meddig lesz így még nem tudni.
Optimizmusa ugyanis töretlen, és hisz abban, hogy az általa nemrégiben életre hívott mozgalmat sikerre viheti a következő választásokon. Torgyán József, a kisgazdák egykori elnöke a Váci Szabadelvű Egyesület meghívására vett részt beszélgetésen a főtéri Kúria Galériában.KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Torgyán József szerint a nézetek cseréjéből, azok ütköztetéséből lehet a legeredményesebben politizálni, ezért nem érezte magát furcsa helyzetben, amikor konzervatív, keresztény emberként egy liberális rendezvényre hívták előadónak. Az egykori kisgazda elnök egyébként újra járni kezdte az országot. Nemrégiben ugyanis életre hívta a Megújuló Magyarországért Mozgalmat, már több vidéki településen felálltak a helyi szervezetek, sőt van ahol az egyéni jelöltek megnevezése is megtörtént. Torgyán József azért aktivizálta magát, mert úgy érzi, katasztrofális helyzetben van az ország, ilyenkor pedig, ahogy mondja, becsületes ember nem maradhat tétlen.

Torgyán József
„Tulajdonképpen az egypártrendszerként működő kétpártrendszer alakult ki Magyarországon, aminek a lényege az, hogy ma én kormányzok és nem bántalak téged, holnap te kormányzol, de te se bánts engem. Na most én úgy gondolom, hogy ez egy tarthatatlan helyzet, és éppen ezért én egy program és választási pártot kívánok létrehozni. A programok ütköztetéséből lehet a legjobbat kihozni”

Az egykori kisgazda elnök ugyanis nem bal és jobboldalban gondolkodik. Úgy véli, konkrét témákról kell szót váltani, például a gazdaság különböző kérdéseiről. Akivel szót lehet érteni, azzal együtt kell működni, akivel pedig nem, azt igyekezni kell meggyőzni. Torgyán József híradónknak elmondta, ő az akinek a két nagy párt árnyékában, pénz és médiaháttér nélkül sikerülhet egy politikai erőt létrehozni. Ha ez így lesz, azt nagy eredménynek tartaná, ha pedig mégsem, akkor, ahogy fogalmaz, becsülettel tett eleget a kötelezettségének.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.4696 )