News Item: : Fideszes reagálás a kormánypárti igenre
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 27 december 2007 - 16:07:30

Mint már korábban beszámoltunk róla a Parlament elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, a név szerinti szavazáson dr. Bóth János, a 2. számú választókerület országgyűlési képviselője is igennel szavazott. Döntését akkor közleményben indokolta, erre reagált most Bábi Gabriella, a Fidesz választókerületi elnöke.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Vác város polgármestere szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a múlt héten úgy fogalmazott: „A törvény megszavazásakor a lelkiismeretemre hallgatva mondtam igent, mert meg vagyok győződve róla, hogy az egészségügyben változásra van szükség” Szerinte az ellátás színvonala csak javulhat, miközben megmarad a szolidaritás, a nemzeti kockázatközösség és senki nem marad ellátás nélkül.
Bábi Gabriella szerint azonban a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése sem járt sikerrel, hiszen a hálapénz nem szűnt meg, az orvoshoz fordulók száma viszont drasztikusan lecsökkent. A fideszes politikus kíváncsi arra, hogy az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény minden problémát megold-e az egészségügyben? Annál is inkább, mert mint mondja, tőlünk nyugatabbra az állam egyre nagyobb szerepvállalásra törekszik az egészségbiztosításban. Bábi Gabriella különösnek tartja, hogy a kormánypárti képviselők közül jó páran, köztük Dr. Bóth János is, elégedetlenségüknek adtak hangot az egészségügy privatizációjával szemben a több biztosítós rendszerrel kapcsolatban, majd idézem „ki tudja milyen nyomás hatására” megszavazták azt.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.5387 )