News Item: : Kavicsbánya-bejárás előzetes Sződligeten
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 16 november 2006 - 21:25:32

Bejárást szervez a sződligeti képviselő-testület és a Lasselsberger kft, a cég által nyitni kívánt kavicsbánya helyszínére jövő pénteken fél háromkor. Az eseményre minél nagyobb számban várják a település polgárait, hogy a lakosság valós képet kapjon a tervezett beruházás részleteiről, és annak pontos helyéről. A képviselő-testület a bejárás tapasztalatait is figyelembe kívánja venni majd a bánya sorsával kapcsolatos döntés meghozatalakor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Mint, ahogy korábban már híradónk is beszámolt róla, egy Sződliget és Csörög közötti, régóta parlagon fekvő és elhanyagolt területen folyna a kavicsbányászat, az elképzelések szerint 10 évig. A kitermelést végző napi 100-150 teherautó elkerülné a településeket, a szállítás ugyanis a 2/A úton történne. A lakott területek védelmét véderdő és földsáv is szolgálná, a tevékenység lezárását követően pedig megvalósulna az 50 hektáros földterület rekultivációja is. A cég képviselői többek között erről a folyamatról is tájékoztatást adnak majd, a bejáráson természetesen a sződligeti képviselő-testület tagjai és a polgármester is jelen lesznek.

Korábban a bányanyitás ellen népszavazási kezdeményezés is indult a településen, mivel azonban nem gyűlt össze kellő számú érvényes aláírás, ennek a kiírása meghiúsult. A cég egyébként már az utolsó engedélyek beszerzését végzi, ezek birtokában és a bejárás tapasztalatait összegezve kerülhet majd a későbbiekben a sződligeti testület elé a kavicsbánya kérdése.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.549 )