News Item: : Lombgyűjtés
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
hétfő 20 november 2006 - 21:39:34

Az ősz beköszöntét az időjárás változása jelzi elsősorban számunkra, ebben az időszakban az örökzöldek kivételével a fák megválnak lombozatuktól. A mai naptól kezdve egészen december közepéig lehetőség van a kertekben keletkezett avar összegyűjtésére és elszállíttatására, az akcióról Csereklye Károly alpolgármester és Gacsályiné Rédai Erika tartott sajtótájékoztatót a napokban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A lombgyűjtéshez az OTTO Magyarország kft. biztosít ingyenesen zsákokat, ezeket a cég Deákvári fasorban lévő irodájában lehet igényelni munkaidőben. A teendő innentől kezdve a következő, a lehullott faleveleket a zsákokba kell összeszedni, majd a szemétszállítási időpontokban a szemetes edények mellé elhelyezni. Az OTTO kft ekkor szállítja el a zsákokat, fontos tudnivaló, hogy a cég által rendelkezésre bocsátott gyűjtőket kérik használni a a lombtalanításra. A kft. munkatársai egyébként folyamatosan végzik a váci utcák takarítását, gépeikkel az egész várost igyekeznek megtisztítani a lehullot levelektől.

Júniustól egyébként rendelet szabályozza Vácon az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetését. A rendelet többek között kimondja, hogy égetni csak október 15. és november 30., valamint március 15. és április 30. között lehet, vasárnap kivételével naponta 9-től 16 óráig. A kerti hulladékkal együtt komunális és ipari hulladék nem semmisíthető meg, az égetés befejeztével pedig gondoskodni kell a tűz eloltásáról. A rendelet betartását a közterületfelügyelők ellenőrzik, a szabályszegők 30ezer forintig terjedő bírsággal sújthatók. A szabályozás értelmében égetni még a jövő hét csütörtökéig lehet a szabályok betartásával a városban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.593 )