News Item: : Zongoraátadás Szobon
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
hétfő 09 június 2008 - 21:47:55

Zongorát adományozott a váci Rotary Klub a szobi Zeneiskolának, a szükséges anyagi forrást még tavasszal gyűjtötte össze a szervezet egy hangverseny keretében. Az átadás sem múlhatott el azonban muzsika nélkül. A zeneiskolások produkciói mellett Bogányi Gergelyt, a korábbi jótékonysági koncert főszereplőjét is hallhatta a közönség, ő játszott ugyanis először a frissen vásárolt hangszeren.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A már említett jótékonysági koncertet néhány hónappal ezelőtt a Madách Imre Művelődési Központban tartották, Bogányi Gergely koncertjén összesen 700 ezer forintot gyűjtött össze a váci Rotary Klub. Ebből az összegből vásárolt a szobi Zeneiskola egy jó állapotban lévő zongorát, melynek felhangolását követően szombaton került sor az ünnepélyes átadásra. Az eseményen a Zeneiskola növendékei adtak egy rövid koncertet, majd Bogányi Gergely, Kossuth díjas zongoraművész próbálta ki a Győrből érkezett hangszert.

Posta Botond soros elnök, Váci Rotary Klub
„Hitvallásunk nemcsak az elesettek, a rászorultak segítése, valamennyire egy Zeneiskola is rászorul egy hangszerre, tehát a tehetségek gondozása, a tehetséges fiatalok segítése is a feladatunk közé tartozik, vagy annak valljuk. És az sem meglepetés, hogy miért pont Szob. A korábbi években a váci Zeneiskolának hasonló sikeres gyűjtést rendeztünk, és egy picit úgy éreztük, hogy a régióba tartozik a felső vidék is.”

Vácon egyébként néhány éve, mintegy 800 ezer forintból sikerült hangszerkiegészítőket vásárolni, illetve javításokat elvégezni, a tervek szerint pedig jövőre ismét a váci Zeneiskola számára szeretnének egy jótékonysági koncertet rendezni.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.7490 )