News Item: : Sporthírek
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 12 június 2008 - 22:30:28

- Evezősök Olimpiai Reménységek Versenye
- hétpróba atlétikai országos bajnokság
- Fut a Vác
- úszók békatalálkozója


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A Velence-tavi evezős pálya adott otthont június 6-án az evezősök Olimpiai Reménységek Versenyének. Itt serdülő férfi négypárban volt érdekelt a Vác Városi Evezős Klub, melynek két versenyzője Farkas Tamás és Hanusz Gergely szerepelt a válogatott hajóban. A magyarok a lengyel, a szerb, és a csehek csapata mögött a negyedik helyen végeztek.

A hétpróba atlétikai országos bajnokságot Zalaegerszegen rendezték meg, ahol ott voltak a Váci Reménység Egyesület sportolói is. Junior leány csapatban a második helyen végzett a Bereczky Dalma, Király Eszter, Hirling Nóra alkotta váci csapat. Egyéniben Bereczky Dalma negyedik, Király Eszter nyolcadik, Hirling Nóra pedig a kilencedik helyen fejezte be a versenyt. Bereczky Dalma a felnőttek versenyében a tizenegyedik helyet szerezte meg.

Június 8-án immár 18. alkalommal rajtolt el a Fut a Vác futóverseny. A rossz időjárás ellenére ez alkalommal is a közel 500 nevező, 2 és 6 kilométeres távon mérhette le gyorsaságát. A futók a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium bejárata előtti rajtvonaltól indultak és a rövidebb távot teljesítők a Dózsa György útról a Molnár utcánál, a hosszabb távot futók pedig a Petróczi utcánál kanyarodtak le a Duna-partra, ahol a kerékpár úton tértek vissza a célba. Az általános és középiskolásokon kívül felnőtt, senior, manager és családi kategóriában is lehetett nevezni. A 2 kilométeres távot abszolút kategóriában a leggyorsabban Mészáros Henrik a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola diákja, a Váci Reménység Egyesület sportolója teljesítette. A hölgyeknél a Reménység atlétája, Keresztesi Erika volt a leggyorsabb. A 6 kilométeres táv abszolút győztese 19 perc 48 másodperces időeredménnyel Kiss Tamás a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola diákja a Váci Reménység Egyesület sportolója volt. A hölgyeknél Szabó Tímea a Villám SC sportolója 25 perc 28 másodperces idővel ért elsőként a célba.

Budapesten rendezték meg az úszók békatalálkozóját utánpótlás korosztályban. A Váci Vízmű SE versenyzői számos fővárosi és vidéki egyesület versenyzőivel vették fel a küzdelmet. A legjobb helyezést elért váci versenyzők 2000-2001-es korosztályban: 50 méter fiú gyorsúszásban 16. lett Boldizsár Viktor, 50 méter leány gyorsúszásban a 18. helyen végzett Várnagy Vanda, 50 méter fiú hátúszásban 15. lett Boldizsár Viktor. 50 méter leány hátúszásban a 20. helyen végzett Prohászka Bianka, 50 méter fiú mellúszásban a 8. helyet szerezte meg Boldizsár Viktor, 50 méter leány mellúszásban 19. lett Prohászka Bianka. A 4x50 méteres fiú gyorsváltóban 8., a 4x50 méteres leány gyorsváltóban 4. lett a Váci Vízmű SE csapata.

A váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium leány labdarúgó csapata a Diákolimpia országos döntőjében remekül szerepelt. A Szekszárdon, május 24-én és 25-én megrendezett fináléban a váci középiskolások a harmadik helyen végeztek.
A Titán SE 1996-os korosztályú labdarúgó csapatának bajnoki mérkőzésén: Titán SE - Rákosmenti Rojik FC 3-1. Az 1994-es korosztályú csapat mérkőzésén: Titán SE - Rákosmenti Rojik FC 8-1.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.7553 )