ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 22 szeptember 2008
Duna-parti nagytakarítás
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 szeptember 2008 - 20:51:10
Másodszor takarították a Duna-partot a váci iskolások és polgárok. A programot két éve Ványi képviselőasszony kezdeményezte, amely megmozduláshoz a testület támogatása mellett a megye anyagiakkal is hozzájárult. A kétnapos civil megmozdulás idén több száz diákot hozott le a parti sétányra, akik a közérdekű munka után megtekintették a Duna, Ember és a Folyó című kiállítást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megújul a Göncöl Ház
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 szeptember 2008 - 20:44:30
Felújítják Vácon a Göncöl Házat. A Göncöl szövetség már régóta szeretné felújítani az 1900-as évek elején épült műemlék jellegű székházát, azonban a kisebb átépítéseken kívül nem futotta az alapítvány büdzséjéből. Egy norvég pályázatnak köszönhetően azonban most komolyabb összeghez jutott a civil szervezet így abban bíznak, hogy ebből a forrásból végre az eredeti régi pompájába állíthatják vissza az egykor polgári nyaralónak épült házat. Az alapítvány elnöke Kiszel Vilmos azt szeretné elérni, hogy a felújítást követően ismét olyan kulturális-tudományos centrummá váljon a Göncöl Ház, mint a rendszerváltás előtti időszakban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Uszoda átadás Acsán
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 szeptember 2008 - 20:40:51
Uszodát avattak a hétvégén Acsa községben. A fedett és egy nyitott medencével rendelkező létesítmény megépítéséhez pályázati úton szerzett forrást az önkormányzat. Az úgynevezett három P-s rendszerben magvalósított uszodát a település bérli a kivitelező cégtől, amely egyben a létesítmény üzemeltetését is végzi. A rendezvényen megjelent Kemény Dénes az olimpiai bajnok vízilabdacsapat kapitánya, aki lobbierejével segítette a sikeres projekt megvalósítását. Az ünnepélyes átadást követően a helybéli fiatalok számára úszóversenyt. és vízilabda bajnokságot szerveztek, amelynek levezetését Kemény Dénes és az olimpiai aranyérmes csapat kapusa Szécsi Zoltán vállalta fel.

Részletek...
Hozzászólások: 170 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyitott Zsinagóga napok
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 szeptember 2008 - 20:37:54
A Kulturális Örökség Napja keretében két hétvégén keresztül látogatható volt a váci Zsinagóga. Turai János a Zsidó Hitközség elnöke közleményében azt mondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel kéthetente hétvégére megnyitják a látogatók előtt az imahelyet. A nyitott napok keretében könyveket, képeslapokat lehet majd vásárolni, de az érdeklődők számára pászkát és kóserbort is árusítanak majd. A váci zsinagógát 27-én illetve 28-án nyitják meg legközelebb.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 szeptember 2008 - 20:36:30
- evezősök kontinensbajnoksága
- veterán evezős világbajnokság
- NBI nő kézilabda
- NB III-as labdarúgó bajnokság

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 18 szeptember 2008
2,3 milliárd forintot nyert pályázaton a váci kórház
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 18 szeptember 2008 - 20:48:02
Folytatódhat a Jávorszky Ödön kórház felújítása, jelentette be Dr. Bóth János polgármester az intézményben tartott sajtótájékoztatón. A kormány szerdai döntése alapján kiemelt projektté nyilvánította a váci súlyponti kórház pályázatát ennek köszönhetően 2,3 milliárd forinthoz jut az egészségügyi intézmény. A sajtótájékoztatón Dr. Erős András főigazgató azt mondta, hogy az épületek felújítására és a műszerek beszerzésére fordítható összegnek köszönhetően a Jávorszky Ödön kórház a XXI. század elvárásainak megfelelő modern, jól felszerelt egészségügyi intézmény lesz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezárult a méhnyakrák-kampány
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 18 szeptember 2008 - 20:44:53
Lezárult Vácon a méhnyakrák kampány. Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a város önkormányzata által támogatott megelőző védőoltásra hétfőn regisztráltathatták magukat utoljára a jelentkezők. A prevenciót célzó mozgalom fórummal zárult, amelyen szakemberek válaszoltak az oltássorozatra jelentkezők kérdéseire. A szervezők a fórum során elmondták, hogy az alapítvány és a váci önkormányzat a következő években is támogatni fogja az oltás költségét azoknak a váci illetőségű lánygyermekeknek akik igényt tartanak erre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Konferencia a tiszta levegőért
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 18 szeptember 2008 - 20:41:38
A Mobilitás Hét keretében Hatodik alkalommal rendezte meg a váci önkormányzat a „Tiszta levegőt és környezetet mindenkinek” című konferenciát. A rendezvényre szakértőket hívtak meg, akik többek közt a globális felmelegedés és Vác város levegőjének állapotáról tartották meg előadásukat. A konferencia kiemelt eseménnyel zárult. A város polgármestere és a jelentősebb szervezetek, illetve cégek képviselői aláírták a Váci Környezetvédelmi Chartát, amely a tiszta levegő és az élhető környezet érdekében való együttműködést célozta meg.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fúrás-robbantástechnikai nemzetközi konferencia
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 18 szeptember 2008 - 20:37:16
A héten Vác adott otthont a robbantási szakemberek nemzetközi konferenciájának. A fórumot a Magyar Robbantástechnikai Egyesület kétévente szervezi meg azzal a céllal, hogy a mesterség különböző területein dolgozó szakemberek tapasztalatot tudjanak cserélni egymással. A háromnapos konferencia során az előadások mellett a résztvevők ellátogattak a váci cementgyár bányájába is ahol bemutató-robbantáson vettek részt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 18 szeptember 2008 - 20:33:29
- Egyetemi Evezős Világbajnokságot
- hosszútávúszó Európa-bajnokság
- minirally és Quad verseny

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 szeptember 2008
Mozgáskorlátozott konferencia
Feltöltötte Zsóka - hétfő 15 szeptember 2008 - 19:54:00
A fogyatékkal élők mindennapjait leginkább a munkához jutás, a segélyekkel kapcsolatos gondok, és szociális helyzetük alakulása nehezítik legjobban. A pénteken Vácon tartott konferenciájuk azonban ennél sokkal kellemesebb témát érintett: hogyan lehetne megkönnyíteni, akadálymentesíteni számukra a turizmust, a kirándulásokon való részvételt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Borfesztivál
Feltöltötte Zsóka - hétfő 15 szeptember 2008 - 19:52:45
Magyarország 22 bortermő vidékének 100 fajta borát juttatták el a 12-ik váci borfesztiválra a termelők, mely– ha úgy tetszik –a mozgáskorlátozottak konferenciájának kiegészítő rendezvénye volt. A kóstoláson résztvevő váciak ugyanis az elfogyasztott bor árával támogatták a kerekesszékeseket céljaik megvalósításában.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 700 701 702 ... 781 782 783
HírarchívumHírarchívum
Díszdiploma átadó AVKF Zsóka @ (15 szept : 19:50) (Hírek)
Bajtársi megemlékezés Zsóka @ (15 szept : 19:40) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.