ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


MagunkrólMagunkról
Az ES Térségi Televízió története

Az Elektro Szignál televízió a térségben fogható legrégebben működő és legismertebb médium. Az ES tévét a rendszerváltás éveiben Vácon egy magánvállalkozó hozta létre, Magyarország első magán-televíziójaként. Első adását az M1 és az M2-es csatorna mellett 1989. március 15-én sugározta a váci Földváry tér lakásaiba. A kezdeti években az Elektro Szignál csak a város kábelhálózatán volt fogható, de a technika fejlődését követve fokozatos fejlesztéseken ment keresztül. 1995-ben megépült a váci adótorony, majd 1996-ban a fóti adótorony, így az ES műsorait az UHF 22-es, illetve az UHF 48-as csatornákon már az éteren keresztül is látni lehetett a térségben.
-Az Elektro Szignál Televíziót 2005-ben vásárolta meg Vác önkormányzata, ennek megfelelően a műsorok többsége az önkormányzat megrendelése szerint készül. A televíziót a Váci Városimázs Nonprofit Kft. működteti és ez a köztulajdonban lévő cég adja ki a Váci Hírnök ingyenes lapot, amit havonta 13 ezer példányban terjeszt a lakosság részére.
- A televízió ügyvezetése folyamatosan törekedett arra, hogy az időközben kiépülő kábelszolgáltatók hálózatain is látható legyen az adás, így a földi sugárzáson kívül közel 40 település kábelhálózatán vált láthatóvá az ES. A televízió 2018 januárjától megszüntette a földfelszíni sugárzást, jelenleg a Vác Városi Kábeltelevízió Kft., a UPC, az Invitel és a Telekom hálózatain fogható az adása a környező településken. Az ES Televízió 2018 márciusától közösségi műsor-szolgáltatói státusszal rendelkezik, ennek megfelelve a közszolgálati szemlélet alapján készíti adásait. Elsődleges feladata a nézők korrekt, pontos és kiegyensúlyozott tájékoztatása.


Műsorainkról:
A naponta jelentkező műsorainkat úgy állítottuk össze, hogy Vác és térségének legfontosabb eseményeiről, a sport, a közélet, politika, vallás és kultúra területeiről naprakészen tájékoztassa a váciakat, illetve a járás településein élőket. Televíziónk reklámtevékenységet is folytat a képújság hirdetés rovatain, illetve a műsoridőn belüli reklám rovatban. Műsoraink utólag az estv.hu weboldalon is megtekinthetők, illetve az ES facebook oldalán is elérhetőek. Adásainkról a menüben találhatnak bővebb információt.

Hol vagyunk láthatóak?

Az alábbi településeken vagyunk láthatóak a térségben működő kábelszolgáltatók által: Kalásznet, Invitel, Vodafone, Telekom hálózat.

Vác, Kosd, Csörög, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Vácrátót, Vácduka, Rád, Penc
Szendehely, Katalinpuszta, Szokolya, Verőce, Nagymaros, Kisoroszi,
Dunabogdány, Surány, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Pócsmegyer Diósjenő,
Nógrád, Berkenye,
Váchartyán, Csomád, Göd, Fót, Mogyoród, Gödöllő,
Csömör, Isaszeg, Vácegres, Váckisújfalu, Galgamácsa, Galgagyörk,
Püspökszilágy, Kisnémedi, Acsa, Püspökhatvan, Csővár.


Link to Another Page Közérdekű adatok

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.