ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


MagunkrólMagunkról


Az ES televízió múltja és jelene:
Az Elektro Szignál televízió a térségben fogható legrégebben működő és legismertebb médium. Az ES tévét a rendszerváltás éveiben Vácon egy magánvállalkozó hozta létre, Magyarország első magán-televíziójaként. A kezdeti években az ES tévé csak a város kábelhálózatán volt fogható, de a technika fejlődését követve fokozatos fejlesztéseken ment keresztül. 1995-ben megépült a tévé váci adótornya, majd 1996-ban a fóti adótorony, így az ES műsorait az UHF 22-as, illetve az UHF 48-as csatornákon már az éteren keresztül is látni lehet a térségben. A televízió ügyvezetése arra is ügyelt, hogy a folyamatosan kiépülő kábelszolgáltatók hálózatain is látható legyen az adás, így jelenleg a földi sugárzáson keresztül elérhető 50 település kábelhálózatán vagyunk láthatóak. Az ES televízió életében akkor következett be egy újabb jelentős változás, amikor Vác Önkormányzata 2005 tavaszán megvásárolta a magántévét. Ezzel a lépéssel Vác megalapozta egy, - az Unió médiapolitikájával is harmonizáló térségi televízió infrastruktúráját. Az önkormányzat ezt követően pályáztatás útján döntött a televízió további ügyvezetéséről, így olyan stáb állhatott a műsorkészítés mögé, melynek tagjai az országos médiában dolgoztak, vagy dolgoznak a mai napig. Ha az adókörzet teljes területét ( ez Pest megyében nagyjából 2500km2) illetve a települések kábelhálózatain való megjelenést vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, hogy Magyarország egyik legnagyobb helyi televíziója az ES tévé.
A hetente jelentkező műsorok úgy lettek összeállítva, hogy Vác és térségének legfontosabb eseményeit, így a sport, a közélet, politika, vallás és kultúra területeit folyamatosan, a szakma által kidolgozott televíziós formanyelv felhasználásával összefoglalja. Televíziónk filozófiája, hogy csak a minőségi műsorok készítésével tudjuk felvenni a versenyt az adásainkkal egy időben fogható többi országos csatornával szemben. Feladatunknak tekintjük a nézők korrekt pontos és kiegyensúlyozott tájékoztatását.

Kegyes Zoltán - mb. ügyvezető igazgató
Márton Zoltánné - irodavezető
Sándor Lajos - rendező, stúdióvezető
Lakatos Ádám - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Bundik Fanni - szerkesztő-riporter
Molnár Marcell - hírolvasó, műsorvezető
Szabó Zsanett - hírolvasó
Kovacsics József - sporthír szerkesztő
Koncz Krisztián - operatőr-vágó
Brutóczki András - operatőr-vágó
Műsorainkról általában:
Az ES televízió mint a térség vezető médiuma napi 24 órában sugározza adását. Az adásidő jelentős részét a képújság teszi ki, amelyben lakossági és üzleti hirdetéseket, illetve fontos információkat láthatnak. Térségi híradónkat, hírháttér műsorunkat, kulturális- és sport-magazinunkat illetve egyéb műsorainkat hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 20:00-tól, szerdán 18:00-tól láthatják.


Láthatóak vagyunk földi sugárzással, adótornyokon keresztül és kábelhálózaton:
I. váci adó UHF 22:

Nagymaros, Kismaros, Verőcemaros, Szokolya, Nógrád, Berkenye, Szendehely, Katalinpuszta, Nőtincs, Felsőpetény, Ősagárd, Rád, Penc, Tahitótfalu, Kisoroszi, Pócsmegyer, Surány, Szigetmonostor, Göd, Vác, Kosd, Csörög, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Vácrátót, Vácduka

II. fóti adó UHF 48:

Fót, Dunakeszi, Göd, Csömör, Gödöllő, Galgamácsa, Galgagyörk, Püspökszilágy, Vácegres, Kisnémedi.

Az alábbi településeken vagyunk láthatóak a Rubicom, a Váci kábeltv., a Dunabogdányi informatikai társaság kábelháló, a Marosnet, kábelhálózatain.

Vác, Kosd, Csörög, Sződ, Sződliget, Őrbottyán, Vácrátót, Vácduka, Rád, Penc
Szendehely, Katalinpuszta, Szokolya, Verőce, Nagymaros, Kisoroszi,
Dunabogdány, Surány, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Pócsmegyer Diósjenő,
Nógrád, Berkenye,
Váchartyán, Csomád, Göd, Fót, Mogyoród, Gödöllő,
Csömör, Isaszeg, Vácegres, Váckisújfalu, Galgamácsa, Galgagyörk,
Püspökszilágy, Kisnémedi, Acsa, Püspökhatvan, Csővár.


Nézze Ön is műsorainkat és hirdetéseinket televízión keresztül, vagy a világhálón a honlapon. Ha nem tudja fogni adásunkat hangolja készülékét újra, vagy hívja a 06-27-510-900 telefonszámot.

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.