ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 22 január 2007
Deákvári kerékpárút-terv
Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:12:09
Egy pályázat eredményeként, a tavalyi év végén, 1,6 millió forintot nyert el Vác kerékpárút tervezésére. Ez az összeg a teljes tervezési költség egynegyedét fedezi, a további 4 és fél milliót a városnak kell állnia a költségvetésből. A majdani bicikliút nyomvonala Deákvár és Kisvác között húzódna, és a nemrégiben átadott Újhegyi úti körforgalmat kötné össze a Szérűskerttel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Galambürülék a Földváry téren
Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:10:50
Vácon az egész városban, de leginkább a Földváry téren és környékén néhány hónapja látványosan elszaporodtak a galambok, velük együtt pedig egyre több helyen kell óvatosan lépkedve kerülgetnünk a madarak ürülékkupacait is. A probléma a Földváry téren már 10-15 éve, az új sátortetős társasházak megépítésével jelentkezett, azóta a gond csak fokozódott. A kerületi főállatorvos szerint, ha betartjuk az alapvető higiéniás szabályokat, akkor a galambok még ilyen számban sem jelentenek nagyobb veszélyt a környezetre, mint más madarak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 22 január 2007 - 17:08:47
- kézilabda
- labdarúgás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 18 január 2007
Mikuláscsomag után virgács a bliccelő autósoknak
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:18:14
Fizetniük kell azoknak az autósoknak akik az elmúlt öt évben Vácon jegy vagy bérlet nélkül szabálytalanul parkoltak és nem fizették be eddig a pótdíjat. Legalábbis erről döntött a város parkolóit működtető Kerident Kft. vezetése, amely a napokban 25 ezer fizetési értesítőt adott postára. A híradó megkereste a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnökét, aki azonban úgy látja nem egyértelmű, hogy a cég minden esetben be tudja hajtani a követeléseit, ugyanis ha jogi útra terelődik az ügy, neki kell bizonyítani a követelése jogosságát.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fizetnünk kell-e a 2/A-ért?
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:15:08
Sok a bizonytalan információ, ami médián keresztül megjelent azzal kapcsolatban, hogy fizetős lesz-e a 2/A elkerülő út, vagy sem - mondta Tóth Csaba Pest megyei képviselő a Fidesz váci szervezetének sajtótájékoztatóján. Tóth Csaba szerint a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium eddigi közléseiből az sem derül ki egyértelműen, hogy csak a 12 tonnánál nehezebb autókra vonatkozik a törvénytervezet, vagy a személygépkocsik tulajdonosainak is matricát kell vásárolniuk április 1-től. A sajtótájékoztatón a Fideszes képviselők arra kérték Bóth János és Sándor István szocialista országgyűlési képviselőket, hogy a törvényalkotóknál mindent kövessenek el, hogy ne legyen fizetős a 2/A.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csatornát kap a Kosdi utca
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:04:54
Van pénz a váci közutak további felújítására. Korábban már döntött a testület, a Galcsek, a Mikszáth utcák, illetve a Kosdi utca rendbetételéről. A költségek fedezetére nagyrészt pályázat útján nyert támogatást a város, és tavaly új aszfaltszőnyeget kapott a Galcsek és a Mikszáth utca. A Kosdi utca felújítására idén tavasszal kerülhet sor, azonban előtte még a szennyvíz elvezetését is meg kell oldani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mire költsünk 4 millió forintot?
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:00:19
Mire költsünk 4 millió forintot? Ezzel a címmel szerveztek fórumot váci jobboldali képviselők, akik a választókörzeti keretek felhasználására szeretnének véleményt kapni az ott lakóktól. Vácon az előző ciklus elejétől létezik ilyen felhasználható külön keret, amely arra ad lehetőséget, hogy a 14 közvetlenül megválasztott képviselő maga döntheti el, mire szeretne pénzt fordítani a saját választókörzetében. A polgármester akkori kezdeményezését szeretnék most a jobboldali képviselők jobban megismertetni a váci polgárokkal azért, hogy a választók közvetlenül is javaslatot tehessenek a körzetenként elkölthető 4 millió forintos összegre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Metszés a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 13:58:51
A kertészek nem az enyhe időjárás miatt kezdték meg a város fáinak visszametszését Vácon, csupán az ilyentájt szokásos munkálatokat végzik. Az ostorfákat a megszokottak szerint január közepén vágják szinte teljesen vissza, a második ütemben pedig a többi fa igazítására kerül sor, ott ahol szükséges. A város főkertésze szerint azonban a szokatlanul enyhe tél miatt már a tavaszi takarítást is megkezdhetik, és ha továbbra is ilyen meleg marad az idő, akkor a további munkákat is korábbra lehet ütemezni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 13:56:42
-labdarúgás
-VI. Futball7vége
-atlétika
-az év testnevelője

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 január 2007
Csoportos létszámleépítés a Forte Invest Kft-nél
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:10:49
Az alkalmazottak közel 90%ának mondott fel múlt hét csütörtökön a váci Forte vezetése. Tavaly lett új tulajdonosa a gyárnak és a hozzá tartozó mintegy 15 hektárnyi területnek, amikor a részvénytársaságként működő cég a veszteségek miatt csődhelyzetbe került. A hatékony termelést azonban az új menedzsmentnek sem sikerült megvalósítania, mert a főleg fekete-fehér fotofilm gyártásával foglakozó cég a megrendelések ellenére sem volt képes nyereségesen működni. A dolgozóknak a jogszabályoknak megfelelően rendes felmondással, a végkielégítések kifizetésével szűnik meg a munkaviszonyuk. A cég ügyvezetője szerint az elbocsátások nem feltétlenül jelentik azt, hogy megszűnik Vácon a filmgyártás, hiszen a befektetőkkel jelenleg is folynak tárgyalások.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 15 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fizetős lesz-e a 2/A?
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:08:51
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, fizetőssé tenné a gyorsforgalmi utakat. A tervek szerint, az eddig már fizetős autópályákon kívül további 200 kilométer hosszúságú autóút használatáért is fizetni kell majd. A közszolgálati televízió reggeli műsorában azt nyilatkozta a tárca szakállamtitkára, hogy a rendelettervezet szerint csak a 12 tonnánál nehezebb gépjárművek esetében kéne fizetni és a 2/A és a 2/B utak nem kerülnek be a matricás rendszerbe.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 25 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hattyú-díj
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:06:28
A Váci Értelmiségi klub által alapított elismerést több éve ítélik oda azoknak az alkotóknak és közösségeknek, akik tevékenységükkel a város fejlődéséhez leginkább hozzá tudnak járulni. A 98-ban alakult, magát a pártoktól és a politikától is függetlennek tartott civil szervezet idén is szavazással döntött arról, hogy ki kapja a 2006-os évben végzett kiemelkedő teljesítménye után az elismerést. Az egyesület a városban megvalósult tavalyi év legnagyobb teljesítményének a váci fő teret szavazta meg, így a díjat egyhangúlag a tér tervezőjének az Ybl-Díjas Sáros Lászlónak ítélte oda.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 722 723 724 ... 733 734 735
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (15 jan : 15:08) (Hírek)
Elkészült a közlekedési koncepció @ (11 jan : 17:31) (Hírek)
Dunapark projekt @ (11 jan : 17:30) (Hírek)
Zsaru Car program Vácon @ (11 jan : 17:28) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.