ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 26 június 2008
Harc a parlagfű ellen
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 17:01:21
Az allergiás megbetegedések megelőzése érdekében parlagfű-kommunikációs napot tartottak a Szakorvosi Rendelőben, az időzítés pedig nem véletlen. A gyomnövény ugyanis egy-két héten belül megkezdi virágzását, ha pedig az utolsó napokat nem használjuk ki az írtásra, akkor pollenszemek milliárdjai kerülhetnek a levegőbe. Az ÁNTSZ Kistérségi Intézete és a Váci Polgárok Egészségéért Egyesület által szervezett keddi akció egyébként szorosan kapcsolódik a Városháza által korábban meghírdetett megelőzési kampányhoz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szocialista tájékoztató.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:59:23
A költségvetési rendelet módosítása kapcsán tartott sajtótájékoztatót a váci szocialisták frakcióvezető-helyettese. Iván Gábor szerint a jobboldal nem tanúsított felelősségteljes hozzállást és kellő szakmai megalapozottságot akkor, amikor a költségvetési támogatásból rendelkezésre álló 48 millió forint helyett 134 millió forint elköltésére tettek javaslatot. A júniusi képviselő-testületi ülésen egyébként eldőlt, melyek azok a tételek, amelyek ennek a keretnek a terhére valósíthatók meg, a többi javaslat pedig a később rendelkezésre álló források birtokában lesz majd kivitelezhető.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali reagálás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:57:01
Tomori Pál reagálásában furcsának nevezte, hogy a legutóbbi ülésen a szocialisták Bóth Jánossal együtt elfogadták, támogatták és megszavazták az ő javaslatainkat. A jobboldali frakcióvezető szerint a szocialisták újabb vagdalkozása vélhetően a zavarodottságukból fakad dézem „Talán időközben rájöhettek arra, hogy a költségvetés bevételi oldalát túlfeszítették a laktanya értékesítéssel, mely várhatóan nem teljesül és ez a polgármester felelőssége. Most igyekeznek szakmaiatlan és felelőtlen nyilatkozatukkal hozzá nem értésüket palástolni, felelősségüket áthárítani és a jobboldalt feketíteni.”

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szabadidős rendőröket alkalmaz Vác a nyári időszakban
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:55:45
A tavalyi évhez hasonlóan újra megállapodott egymással a váci önkormányzat és a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság. Ennek köszönhetően a nyári hónapokban szabadidős rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd a város közterületein.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Terv készül a 3. választókerületben
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:54:48
A buszpályaudvar és a CEMÜ székház közötti zöldterület rendbetételét tűzte ki célul a körzet egyéni képviselője, Gyombolai Péter. Az itt lakók részvételével fórumot is szervezett a héten, ahol az érintetek a megoldási javaslataikat mondhatták el a készülő terv kapcsán. Mint kiderült, a legnagyobb gondot a parkolási problémák okozzák, e mellett azonban a közeli park rendbetételét is sürgették.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a közlekedési programtervről II.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:52:46
Újabb lakossági fórumon ismertették Vác város közlekedési programtervét, a Művelődési Központ után most a Radnóti Miklós Általános Iskola közönsége ismerhette meg az elképzeléseket. Két héttel ezelőtt a belvárosi fejlesztések érdekelték leginkább az itt élőket, most a laktanyaberuházás és a hozzá kapcsolódó útfejlesztések voltak napirenden.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megalakult az Új Polgári Fórum
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:51:00
Új Polgári Fórum néven alakult civil szervezet nemrégiben Vácon, a városért tenni akaró, elsősorban konzervatív gondolkodású polgárok már második alkalommal gyűltek össze közös eszmecserére. A Galamb utcában rendezett eseménynek két meghívott vendége is volt, Varga Miklós és Kondor Katalin személyében. A közrádió volt elnöke a nemzettudat és a média kapcsolatáról tartott előadást, a civil kezdeményezésről pedig híradónknak azt mondta, örülni kell minden olyan kísérletnek, amely ma Magyarországon megpróbálja összefogni az embereket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Munkarend változás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:48:44
A főmérnökség arról adott ki értesítést, hogy a mai nappal megkezdődött a Rádi úti kerékpárút építése, a munka páros oldalon lévő ingatlanokat érinti. A járműbehajtók emiatt szakaszosan lezárásra kerülnek, ezért kérnek mindenkit, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák, terelőkorlátok által szabályozott forgalmi rendet maradéktalanul tartsák be. A bicikliút építésének szerződés szerinti befejezése augusztus 18-a.
A jegyzői hivataltól kapott tájékoztatás szerint június 30-án, hétfőn a Polgármesteri Hivatal, július 1-jén, kedden pedig az Okmányiroda zárva tart. Ezeken a napokon tehát az ügyfélfogadás is szünetel.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kalmár László Matematika Verseny díjkiosztó
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:47:36
Vácon rendezték meg ismét a Kalmár László országos matematikai emlékverseny döntőjét, az idei 37. megmérettetésnek a Mezőgazdasági Szakközépiskola, a díjkiosztónak pedig a Városháza díszterme adott otthont. Az általános iskolák legjobb felső tagozatos tanulói az első selejtező fordulót követően kerültek a váci döntőbe, a négy évfolyamból mintegy százan írták meg a két napos verseny feladatsorát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 június 2008 - 16:41:48
- Mountain Bike és Triál Világbajnokság
- OB II-es vízilabda bajnokság

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 23 június 2008
Harrach Péter sajtótájékoztatója
Feltöltötte Zsóka - hétfő 23 június 2008 - 17:58:43
Az Orbán kabinet kormányzása alatt többet tett a nyugdíjasokért, mint bárki a rendszerváltás óta, jelentette ki Vácon az országgyűlés keresztény-demokrata alelnöke. Harrach Péter többek között ezt válaszolta arra a szórólapra, amelyet a nyugdíjasok a legutóbbi járandóságukkal együtt vehettek kézbe néhány nappal ezelőtt. A szocialista párt által jegyzett kiadványon szó szernit az szerepel, idézem „Orbán ismét a nyugdíjasoktól venne el.” illetve „Legalább 15 ezer forintot veszíthet évente egy átlagos nyugdíjas” Úgy tudjuk a baloldali állítások cáfolására az ország összes választókerületében sajtótájékoztatót tartottak a két legnagyobb ellenzéki erő képviselői. Vácon Harrach Péter mellett Bábi Gabriella, a Fidesz választókerületi elnöke is felszólalt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Izrael 60 éves
Feltöltötte Zsóka - hétfő 23 június 2008 - 17:54:33
Izrael megalakulásának hatvanadik évfordulóját ünnepelte vasárnap a Váci Közéleti Egyesület és a Hit Gyülekezete helyi szervezete. Az ENSZ közgyűlése 1947-ben, kétharmados többséggel mondta ki és szavazta meg az állam megalakulását az egykori brit mandátumú területen. David Ben Gurion ezt követően 1948. május 14-én, a brit mandátum lejárta előtt pár órával, Tel Avivban nyilvánította ki Izrael függetlenségét.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 750 751 752 ... 822 823 824
HírarchívumHírarchívum
Konténereket tisztít a Remondis Zsóka @ (23 jún : 17:51) (Hírek)
Parkoló az Istenmalmi utcánál Zsóka @ (23 jún : 17:50) (Hírek)
Múzeumok éjszakája Zsóka @ (23 jún : 17:48) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.