ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 27 március 2008
Közúti ellenőrzések megyeszerte
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 március 2008 - 17:01:26
A húsvéti ünnepek ideje alatt egyébként három napos közlekedési akciót tartottak Pest megyében. Ennek során csaknem kétezer gépjárművezetőt ellenőriztek, sikerült húsz ittas sofőrt kiszűrni, 11 esetben a jogosítványukat is bevonták. Az akció során a rendőrök közel 3 millió forint helyszíni bírságot szabtak ki és majd 200 esetben tettek feljelentést különféle szabálysértések miatt. Legjellemzőbb a sebesség túllépése, a biztonsági öv, a bukósisak és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának elmulasztása volt. A főkapitányság állománya a fokozott ellenőrzéseket a jövőben is folytatni fogja és ahogy ígérik, szigorúan fellépnek a durva szabálysértést elkövetőkkel szemben.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Interaktív táblák a Cházár iskolában
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 március 2008 - 17:00:44
Három interaktív táblával gazdagodott néhány hete a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézmény, a csúcstechnológiát képviselő eszköz használatával a szakértők szerint a jövőben radikálisan megújulhat az oktatás. A tábla ugyanis alkalmas internetes információk, digitális tartalmak megjelenítésére is, ugyanakkor a hagyományos táblához hasonlóan, közvetlen érintéssel is irányítható, nem csak számítógépről. Az eszközök beszerzésében a Naszály-Galga Térségi Integrált Szakképző Központ volt a Cházár András Iskola segítségére, amely egyben a TISZK egyik partnerintézménye is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyes hulladék gyűjtés és Liget-takarítás előzetes
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 március 2008 - 16:58:59
Vác Város Polgármesteri Hivatala idén tavasszal is megrendezi a háztartások körül keletkező veszélyes hulladékok térítésmentes átvételét március 29-én szombaton 7 órától 12-óráig. Ekkor lesz lehetőség a tavaszi nagytakarítás során előkerült veszélyes anyagok leadására. A város polgárait a szervezők 3 helyszínre, a deákvári főtérre, valamint a „Tizes áruház” mögötti és a Kölcsey Úti ABC melletti parkolóba várják. Ezen a napon tartják a hagyományos Liget-takarítást is. Az Adj egy napot a Ligetnek elnevezésű akció gyülekezője reggel kilenckor a Hétkápolnánál található templom előtt lesz majd.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óraátállítás
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 március 2008 - 16:58:03
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás. Az Európai gyakorlatnak megfelelően hazánkban is hajnali két órakor egy órával előre, azaz 3 órára kell igazítani az óramutatókat. A nyári időszámítás minden évben március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart, ha valakinek pedig hiányzik, ez utóbbi időpontban kaphatja majd vissza a most elveszettnek hitt 1 órát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 március 2008 - 16:54:39
-atlétika
-labdarúgás
-evezés
-táncRészletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 25 március 2008
Kistérségi nap a húsvét jegyében
Feltöltötte e107 - kedd 25 március 2008 - 11:25:21
A húsvét jegyében tartottak egész napos kistérségi rendezvényt Vácon a múlt hét végén. A programra, amelyet a Dunakanyar Kistérségi Társulás és a Madách Imre Művelődési Központ közösen szervezett, a Felső Galga-mente mikrotérség települései, illetve azok művészeti csoportjai voltak hivatalosak. Elsőként, még tavaly ősszel, a szürethez kapcsolódva a Duna-mente mikrotérség mutatkozott be az érdeklődőknek, majd a sorozat zárórendezvényén pedig a Cserhátalja kulturális életbe pillanthatunk bele.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Baleset volt pénteken az M2-es úton
Feltöltötte e107 - kedd 25 március 2008 - 11:24:22
Hatan sérültek meg abban a súlyos balesetben, ami pénteken a reggeli órákban történt az M2-es úton. A Sződliget és Göd közötti szakaszon egy Budapest felé tartó autó kezdte előzni az előtte haladó gépkocsisort, majd a sorban haladó másik jármű is előzésbe kezdett. A két autó ennek következtében oldalról összeüközött, és a járművek az út melletti árokba borultak. A balesetben mindkét autó utasai megsérültek, az M2-es út érintett szakaszát pedig a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. Az ügyben a Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat eljárást.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vas János Vácon
Feltöltötte e107 - kedd 25 március 2008 - 11:23:59
Továbbra is harmonikus a Tisztelet Társasága és az MDF viszonya, jelentette ki váci fórumán dr. Vas János, a demokrata fórum országgyűlési képviselője. A politikus az MDF listájáról, de a Tisztelet Társaságának tagjaként került be a 2006-ban a parlamentben. Sokan azóta is a szépkorúak érdekében tevékenykedő szervezet támogatásának tudják be azt, hogy a Magyar Demokrata Fórum bekerülhetett az országgyűlésbe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra lesz Egészségtábor
Feltöltötte e107 - kedd 25 március 2008 - 11:22:50
A Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány, a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány, újra meghirdeti „Egészségtábor 2008” című környezetvédelmi, drog megelőzési és baleset-megelőzési pályázatát. A pályázatra váci és Vác környékén lévő általános iskolák 6-7 osztályos tanulói jelentkezhetnek, a legjobbak jutalma immár hagyományosan egy tavasz végi táborozás lesz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 20 március 2008
Felrobbantották a bankautomatát
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 március 2008 - 16:30:16
Robbantással akartak pénzhez jutni ismeretlen elkövetők egy váci élelmiszerboltnál található bankautomatából, az esetről szerda hajnali 3 órakor érkezett bejelentés a Váci Rendőrkapitányságra. A detonáció az épületben és az automatában is jelentős, 3 millió forintos anyagi kárt okozott, pénzt azonban nem tudtak elvinni a tettesek. Őket jelenleg is nagy erőkkel keresik a rendőrök.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tomori Pál reagált Jakab Zoltán múlt heti sajtótájékoztatójára
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 március 2008 - 16:27:12
A Fidesz-KDNP Összefogás váci frakcióvezetője szerint szégyelljék magukat a szocialisták, hiszen tönkretették az országot, a várost, az egészségügyet és a kórházat, érdemi válaszok helyett pedig a jobboldal által felvetett problémákat a szőnyeg alá söprik. Tomori Pál mindezt Jakab Zoltán múlt héten tartott sajtótájékoztatójára reagálta, ahol az Egészségügyi Bizottság MSZP-s elnöke többek között azt mondta, a jobboldal másfél év alatt nem tett konstruktív javaslatokat a helyi egészségügy javítása érdekében, üres, médianépszerű felszólalásaikkal pedig kizárólag a rombolást, a nem-eket harsogják.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szombat óta lehetséges az avar és kerti hulladékok égetése Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 20 március 2008 - 16:26:05
2006. július 1-e óta van érvényben Vácon az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló városi rendelet, amely a kerti munkák során keletkezett anyagok szabályozott körülmények között történő megsemmisítését teszi lehetővé. A környezetvédelmi törvénnyel összhangban lévő rendelet a tavaszi égetésre március 15-i kezdőnapot jelöl meg, az égetésre még bő egy hónapjuk van a kiskerttulajdonosoknak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 789 790 791 ... 849 850 851
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek @ (20 márc : 16:24) (Hírek)
Tavaszi Fesztivál hatodszor @ (17 márc : 17:05) (Hírek)
Tavaszi Fesztivál programok @ (17 márc : 17:04) (Hírek)
Március 15. Váci városi megemlékezések @ (17 márc : 17:03) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.