ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 01 október 2007
Lomtalanítás
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:31:49
Lomtalanítást tart a Remondis Kft a városban. Az Önkormányzattal történt megállapodás alapján a cég, a kommunális hulladék rendszeres elszállítása mellett, évi két alkalommal, tavasszal és ősszel térítésmentes végez lomtalanítást Vác egész területén. A Polgármesteri Hivatallal történt egyeztetés alapján az őszi lomtalanítás három körzetben és három időpontban zajlik, ezekhez igazodva szállítják el a kihelyezett lakossági hulladékokat. Az őszi lomtalanítás e hét csütörtökön kezdődik, az akció október 20-ig tart.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:29:06
-kézilabda
-labdarúgás
-atlétika

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 27 szeptember 2007
Megyei bizottsági ülés Kisnémediben
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 17:01:08
A Pest Megyei Közgyűlés Környezetvédelmi és Közlekedési Bizottsága kihelyezett ülést tartott Kisnémediben, ahol a közelben működő Radioaktív Hulladékfeldolgozó és Tároló Telep működésével ismerkedtek meg, amit ezután a helyszínen is tanulmányoztak. A bizottság elnöke a látogatást követően egyértelműen pozitív tapasztalatokról számolt be, valamint megnyugtatónak nevezte azt a biztonsági rendszert, amely a munkafolyamatokat, és a tárolást felügyeli a telephelyen belül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Diákok elismerése a testületi ülés előtt
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:59:02
Csütörtökön 9 órától tartotta őszi első ülését Vác Város Képviselő-testülete. Mielőtt azonban a két oldal a több, mint negyven napirendi pontnak feszült volna, a Városháza Tanácstermében köszöntötték Vác kiváló diákjait, valamint sor került a Vác Város Sportjáért kitüntető cím átadására is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum és vita az I. világháborús emlékmű elhelyezéséről
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:57:42
Az I. világháborús emlékmű elhelyezésének kérdése is szerepelt a váci képviselő-testület mai ülésének napirendjén, a döntés előtt azonban a város vezetése a lakosság véleményét is kikérte az ügyben. A Városháza tanácstermében megrendezett fórumon mintegy félszáz érdeklődő vett részt, többségük egyedül a Főtérre való visszahelyezést tartaná elfogadható alternatívának. Mint ismeretes, jelenleg az emlékmű érvényes kiviteli tervvel és építési engedéllyel rendelkezik a Damjanich térre. Nyáron azonban Philipp Frigyes főépítész javaslatára újabb lehetőségként merült fel az Eszterházy utca végén a Duna part, mint helyszín. Ebben az esetben a Főutca-Főtér projekt 2. ütemében, pályázati forrásokból lehetne megoldani a felújított emlékmű visszaállítását.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csörögi iskolások és óvodások Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:56:09
A váci képviselők elé került csütörtökön az a tájékoztató, amely szerint augusztus 16-án Sződ, Csörög és Vác polgármestere megállapodást írt alá a csörögi gyerekek e3lhelyezésének ügyében. A megállapodás, amelynek jogszerűségét egyébként a jobboldal azóta is vitatja, a 42/2005-ös Művelődési és Oktatási Bizottsági határozat valamint a 135/2006-os képviselő-testületi határozat értelmében jött létre. Ennek megfelelően, szólt a tájékoztatás, hat első osztályos és öt negyedikes tanuló a Földváry Iskolában, öt negyedik osztályos diák a Petőfi Iskolában kezdte meg tanulmányait szeptember elsejétől, kilenc gyermeket pedig az Alsóvárosi Óvodában sikerült elhelyezni.
A testület legfontosabb döntéseiről egyébként hétfői híradónkban számolunk be bővebben.

Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újjáalakult a Magyar-Finn Baráti Társaság
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:55:36
Az első még 1984-ben jött létre, a '80-as és '90-es évek pezsgése után azonban mára már megtört a lendület. Ezért is határozta el néhány évvel ezelőtt a váci közéletben résztvevők egy csoportja, hogy újjászervezi a váci Magyar-Finn Baráti Társaságot. A Városházán tartott keddi alakuló ülésen megválasztották a vezetőséget és az új elnököt is, Iványi Károly személyében.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumi pályázat
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:54:00
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a váci Tragor Ignác Múzeum pályázatot írt ki helyi ipartörténeti emlékek gyűjtésére felnőtt és ifjúsági kategóriában. A gyűjtés egyaránt vonatkozik tárgyi-, írásos-, illetve fotó emlékekre, de a szervezők várják a digitális formában rögzített visszaemlékezéseket is. A pályázat leadási határideje október 26-a, 12.00 óra, a legsikeresebb pályázókat pedig díjazzák. A díjkiosztásra és a gyűjtött tárgyakból rendezett kamara-kiállítás megnyitására november 10-én, a múzeum által rendezett családi nap keretén belül kerül sor.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 27 szeptember 2007 - 16:52:28
-motorcsónak
-labdarúgás
-kézilabda

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 24 szeptember 2007
Autómentes nap Vácon
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:42:15
Biciklis felvonulással és az iskolák közti kerékpáros akadályversennyel ért véget szombaton a Mobilitási Hét váci eseménysorozata. Az eltelt egy hét alatt klímavédelmi nappal és konferenciával, klímakiállítással és bringarandival valamint a hétvégi rendezvények segítségével szerették volna a szervezők felhívni a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire valamint az élhető városok fontosságára. Azaz, hogy az emberek többsége az autó helyett döntsön a tömegközlekedés, a séta vagy a kerékpár mellett.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egy éves a Főtér
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:40:19
Legyen újra a váci főtér a közösségi élet színtere, a séták, a beszélgetések, a különböző programok színhelye. Ezeket a gondolatokat pontosan egy esztendővel ezelőtt fogalmazta meg avatóbeszédében Bóth János polgármester, mielőtt átadta volna a város polgárainak a Március 15-e teret. Az azóta eltelt egy év valóra váltotta az akkor elhangzott kívánságokat, hiszen a váciak örömmel vették birtokba és használják is a város újjáalakult központját.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági fórum Sződligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 24 szeptember 2007 - 16:38:38
Az előző ciklusban elindított projektek megvalósítása, és a tavaly októberben felállt önkormányzat terveinek kivitelezése volt a legfőbb feladat az elmúlt egy évben Sződligeten. Az eredmények mellett természetesen vannak még megoldatlan problémák is a településen, ezek megbeszélésére nyílt alkalom múlt csütörtökön, az iskola tornatermében tartott lakossági fórumon. Az első féléves adatok egyébként azt mutatják, hogy az önkormányzat megfontoltan gazdálkodott. A kiadások ugyanis nem haladták meg a rendelkezésre álló bevételek összegét, ráadásul jutott pénz a legszükségesebb beruházásokra is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 828 829 830 ... 868 869 870
HírarchívumHírarchívum
Sportnap a Zichy iskolásoknak @ (24 szept : 16:36) (Hírek)
Sporthírek @ (24 szept : 16:30) (Hírek)
Vácra látogatott Horváth Ágnes @ (20 szept : 17:24) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.