ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 19 február 2007
Konferencia a városházán
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 15:07:57
A Főtér felújítások szerepéről, pénzügyi lehetőségéről, fontosságáról tartottak konferenciát pénteken Vácon települési vezetők és szakemberek részvételével. A tanácskozásnak a városháza adott otthont, ahol a Dunakanyar térségének ügyeit, legfontosabb fejlesztési lehetőségeit is napirendre vették, hiszen az elkövetkező években, főként az uniós forrásoknak köszönhetően, több jelentős projekt is megvalósulhat a térségben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változások a kórházi vizitdíj befizetésben
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:58:03
A vizitdíj bevezetésének első napjaiban leszűrt tapasztalatok alapján néhány ponton módosul a befizetések helyszíne, tájékoztatta híradónkat közleményében dr. Erős András, a váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója. Mint korábban már beszámoltunk róla, eddig egy kórházi és egy szakrendelői pénztárban lehetett a különböző összegeket befizetni. Hétfőtől ezek a lehetőségek bővülnek újabbakkal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lakossági Fórum (Dr. Bóth János)
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:57:01
Az idén újabb kamerával bővülhet a váci térfigyelő hálózat. Legalábbis erre fordítaná a 4 millió forintos választókörzeti keretét Dr Bóth János polgármester, aki erre kért támogatást a múlt hét pénteki lakossági fórumon. A polgármester szerint a térfigyelő újabb bővítésével nemcsak a közlekedési morál, hanem a közbiztonság is nőni fog deákváron. A 12-es választókörzetben élők közül többen elmondták észrevételeiket, így a legtöbben a parkolási gondok megoldását és a közterületeken tapasztalható szemét felszámolását tartották a legsürgetőbbnek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fejlesztések a választókörzeti keretből -6. vk.
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:55:02
Megvan azoknak a fejlesztéseknek a listája, amelyeket az idei évben a 6. számú választókörzet saját keretéből valósíthat meg. A Kötő utcai park felújításának és több
kisebb project megvalósításának összege együttesen teszi ki a most elkölthető 4 millió forintot. A 6. számú választókörzet egyéni képviselője, Ferjancsics László a végleges döntés előtt egyeztetett a jobboldali Rózsa Ferenccel is, aki bár az őszi önkormányzati választáson alul maradt a volt alpolgármesterrel szemben, de listás mandátumával szintén képviselni tudja az itt élők érdekeit.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Torkos csütörtök előzetes
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:52:58
Ismét megrendezik országszerte a torkos csütörtököt, ez pedig azt jelenti, hogy február 22-én, csaknem 700 étterem várja majd 50 %-os árengedménnyel a vendégeket. A népszerűsítő kampány első felvonását még tavaly tartották óriási sikerrel. A "Nagy Ízutazás 2006" keretében azonban még csak félezer vendéglátóhely vett részt at akcióban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 19 február 2007 - 14:17:27
-kézilabda
-labdarúgás
-bírkózás
-asztalitenisz

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 15 február 2007
Bemutatkozott a vizitdíj
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:37:31
A mai napon debütált a vizitdíj, február 15-én kellett első alkalommal fizetnie a betegeknek az igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokért. Míg Budapesten több száz méteres sorok és néhol lincshangulat jellemezte a premiert, Vácon sokkal nyugodtabban zajlott a vizitdíj bevezetésének első napja. Tumultus azért itt is volt, hiszen mától a pénztáraknál is sorban kell majd állni, és egyenlőre a betegek sem mindig tudják, hogy milyen esetben kell és mikor nem kell megfizetniük a 300 forintot. A bizonytalanok egyébként Vácon azonnal segítséget kaptak, hiszen az országban felállított 5 információs pult egyike éppen a városi szakrendelőben működik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vényköteles medicinák
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:36:17
Nem a vizitdíj bevezetése volt ma az egyetlen változás, február 15-től 28 gyógyszer vált vénykötelessé. Köztük vannak a leggyakrabban használt láz- és fájdalomcsillapítók, így az Algopyrin, a Quarelin és a Demalgon. A mától receptkötelessé vált készítmények a vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmának egy hatodát teszik ki. A medicinák ára egyébként változatlan marad, hiszen bár ezentúl csak receptre adhatóak, támogatás továbbra sem jár utánuk.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyógytestnevelés
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:34:50
A Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 19 településén, több mint 770 általános iskolásnak van szüksége gyógytestnevelésre. Ez derül ki a társulás által tavaly készítetett felmérésből, amelyben a térség 14 óvodájának és 20 általános iskolájának adatait dolgozták fel. A Társulás a helyzet-elemzés alapján hozzákezdett a gyógytestnevelési ellátás megszervezéséhez. A feladatokat az Oktatási, Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, Hertel László sződi polgármester koordinálja.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz a parkolási ügyről
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:33:52
A Fidesz váci szervezete is megszólalt a parkolási botrány ügyében, a párt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az elmúlt hetek eseményei kapcsán kezdeményezni fogják a Kerident kft.-vel való szerződés felülvizsgálatát. Ványi Lászlóné és Kriksz István önkormányzati képviselők utaltak a jelenlegi helyzet tarthatatlanságára és úgy fogalmaztak, erre minél hamarabb megoldást kell találni. A párt elképzelései között a szerződés esetleges felmondása is szerepel, híradónk pedig úgy értesült: Ezzel kapcsolatban már megszületett egy önálló képviselői indítvány.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pest megye legjobb bora
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:33:18
Megvannak Pest megye legjobb borai. A tavaly kiírt borversenyre a szervezők várakozásait meghaladó számban neveztek a térség borászai, az eredményhírdetést a múlt héten tartották a Vármegyeházán. Pest Megye Közgyűlése ezzel a rendezvénnyel nem titkoltan a megyében élő borászok munkáját, a bortermelők és a borkedvelő, borfogyasztó emberek egymásra találását kívánta segíteni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óvodabővítés – Sződ
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:32:42
Szeptembertől Sződ 200 óvodása már a tornaszobával kibővített új intézményben kezdheti az évet. Az uniós előírásoknak megfelelően lesz játszótér és új csoportszobák is az ovisoknak. Az anyagi forrást önerőből biztosítja az önkormányzat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 847 848 849 ... 861 862 863
HírarchívumHírarchívum
Átadták a Tragor Emlékérmeket @ (15 febr : 16:31) (Hírek)
Játékadomány a Csányi krt-i óvodának @ (15 febr : 16:30) (Hírek)
Farsangi bál az Idősek klubjában @ (15 febr : 16:29) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.