ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 20 október 2008
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 október 2008 - 19:40:02
- NB II-es labdarúgó bajnokság
- NB I-es asztalitenisz
-

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 október 2008
A kormány Új Tudásprogramjának ismertetése
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:24:01
Az Új Tudás Programot ismerhették meg a pedagógusok a váci művelődési házban a szerdán megtartott fórumon. A program igazgatója jött el, hogy ismertesse a kormány és a szakemberek által kidolgozott rendszert, amely az oktatás megreformálását célozza. Dr. Tóth Tiborné elmondta, hogy a rendszer legfontosabb célja az esélynövelés és a minőségi oktatás megteremtése, amely a folyamatos méréseken keresztül igazolható vissza. A program vezetője azt is kiemelte, hogy a kormány a jelenlegi gazdasági helyzethez mérten is adott plusz forrást a programhoz, ebből főleg azokat a pedagógusokat támogatnák, akik a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásában vennének részt. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a recesszió miatt a következő év végéig az inflációt követő kompenzáció felett nem tudják a tanárok bérét általánosan emelni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jobboldali Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:17:37
Bocsánatot kért Dr. Jakab Zoltán szocialista képviselő a Váci Jobboldali Összefogás frakcióvezetőitől a békéltető tárgyaláson. Tomori Pál és Fördős Attila azért kezdeményezett bírósági eljárást ez Egészségügyi Bizottság elnöke ellen, mert úgy látták korábbi kijelentései kimerítik a közszereplő elleni nagynyilvánosság előtt tett rágalmazást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Reagálás a jobboldal sajtótájékoztatójára
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:15:05
Jakab Zoltán az összefogás sajtótájékoztatójára az alábbi reagálást küldte:

"Mind a feljelentők, mind jómagam helyi önkormányzati képviselők vagyunk.
Ebben a minőségünkben várospolitikai ügyekben járunk el, képviseljük választóinkat és hozunk döntéseket. Megnyilatkozásaink és véleményeink választóink és saját véleményünket tükrözik, egyfajta képviselői álláspontot jelenít meg egy-egy kérdésben. Közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás tágabban értelmezendő véleménynyilvánítási szabadság. Dr. Jakab Zoltán így folytatja: Bízom abban, hogy képviselőtársaim hasonlóképen, őszintén értékelik a bocsánatkérésemet, amelyet magam is őszintén gondoltam. Bár ezért a gesztusért nem kellene a bíróság épületéig menni, megtehetnénk ezt a lépcsőfordulóban is mindannyian."


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megépült a közcsatorna Vác északi külterületén
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:12:10
Elkészült a szennyvízcsatorna Vác északi külterületén. A Buki szigettel szembeni Tó-part, Horgászköz lakói már régóta jelezték a városnak, hogy szeretnék, ha ezen a területen is kiépülne a szennyvízcsatorna. Az önkormányzat korábban arra tett ígéretet, hogy mivel ez jelenleg is külterület illetve üdülőkörzetnek számít a teljes beruházás költségét nem tudja állni viszont anyagilag segítséget nyújt a kivitelezéshez. Időközben az érintett területen élők lakóközösséget alkottak így a vízművel és az önkormányzattal karöltve megvalósulhatott a beruházás.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adomány a Juhász Gyula Általános Iskolának
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:10:38
Design és innováció címmel indított programot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékével a Henkel Magyarország. A program elindításának ötletét az adta, hogy a cég korábban 29 országban hirdetett pályázatot a Henkel art. Award díj elnyerésére, amelyet a Magyar Domán Rajmund az egyetem formatervező szakos hallgatója nyert el egy kávéfőző tervével. A támogatási program során lehetőséget nyújtanak az általános iskolák pedagógusainak, illetve a tanulóknak arra, hogy tanórákon, szakkörökön ismerkedjenek meg az alkotás során az újítás, illetve az innováció örömével. A program másrészt eszközökkel támogatja a művészeti oktatást, a napokban a Juhász Gyula Általános Iskola jutott így félmillió forint értékű adományhoz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
30 éves a Dunakanyari Látássérültek Egyesülete
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:06:56
Magyarországon mintegy 50 ezer vak és gyengénlátó él, az ő sajátos helyzetükre szeretné felhívni a figyelmet az 1988. óta október 15-én megtartott Fehér bot napja. A nemzetközi nap célja a figyelem felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, segíteni a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Dunakanyari Látássérültek Egyesülete egy nappal később tartotta konferenciáját a Madách Imre Művelődési Központban Vácon. Ennek apropóján született meg Mundi Mártonné az egyesület elnöke, és Fodor Ágnes a KMRE elnökének szervezésében a Tapintható világ rendezvénysorozat is, melynek egyik fő programja a művelődési központban tartott, Gyüre László festőművész alkotásaiból készült kiállítás megnyitója volt, de a résztvevők két speciálisan képzett vakvezető kutyát is megnézhettek munka közben. Az ünnepség szervezőinek egyik rendhagyó ötlete az úgynevezett sötét szoba volt. Célja segíteni a látókat abban, hogy jobban megértsék a látássérülteket körülvevő világot, hogy a szemük helyett egyéb érzékszervüket használva próbáljanak mindennapos rutinnak tűnő feladatokat végre hajtani, mint pl. egy pohár víz kitöltése bekötött szemmel.
Az érdeklődők még négy napon keresztül megtekinthetik, illetve megtapinthatják a termésekből, textilből és farost lemezből készült műveket, valamint fotókat, kézműves alkotásokat láthatnak az egyesület életéből.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 október 2008 - 21:02:26
- férfi kézilabda
- NB III-as labdarúgó bajnokság
- evezés

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 13 október 2008
Sólyom László az Apor Vilmos Főiskolán
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 október 2008 - 22:05:52
A gyermekek tanításáról tartottak egész napos szakmai konferenciát az váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. A tudományos találkozóra Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke is eljött, aki bevezetőjében a családok szerepéről és a kis vidéki iskolák fontosságáról beszélt. Az előadások többsége a hátrányos helyzetű gyermekek, főként a romák felzárkóztatásának esélyeiről, illetve lehetőségeiről szólt. Az intézmény docense Dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman előadásban a magyar cigányság történetéről és jelenkori problémáiról tartott előadást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Felújítják a Rózsakertet
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 október 2008 - 22:00:13
Hosszú idő után megújul a Rózsakert Vácon. A képviselő testület döntése alapján 16 millió forint áll rendelkezésre, hogy a belváros legnagyobb parkjának egy jelentős részét megújítsák. Az MDF-es volt képviselő Harkácsi Margit kezdeményezése alapján a terület felső részét az ügynevezett Cifrakertet 2005-ben ugyan rendbe tette a város, de a Rózsakert felújításárasra az utóbbi 25 évben nem költött pénzt az önkormányzat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
70 éves a Vox Humana Énekkar
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 október 2008 - 21:57:43
A hétvégén ünnepelte 70. születésnapját a váci Vox Humana Énekkar. Kezdetben önszerveződő módon alakult az énekkar majd néhány év múlva 1938-ban Sümegh Miklós vezetésével vált hivatalos együttessé a Vox Humana. Négy év elteltével az akkor 20 éves zongoratanulmányokat folytató Maklári Józsefet kérték fel a csapat vezetésére aki 1999-ben bekövetkezett haláláig folytatta ezt a munkát. A művészeti csoport pályája a szocialista időszakban ívelt fel, ekkor a folyamatos külföldi turnéknak köszönhetően rengeteg fiatal jutott ki hivatalosan a vasfüggönyön túlra. A vasárnapi ünnepségre, amelyet Cigány György nyitott meg, több mint ötszáz valaha volt énekkari tagot hívtak meg a szervezők. A jubileumi ünnepségen a Vox Humana múltját idéző fotókból és ruhákból nyílt kiállítás, de a Magyar Televízió archívumából összeállított videóanyagot is megtekinthetik az érdeklődők. A Vox Humana 2008-at jubileumi évként tartja számon melynek záróakkordja a november 15. jubileumi koncert lesz.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
XI. Baba-nap Kosdon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 13 október 2008 - 21:55:44
A vasárnap délután a 2007-2008-ban született babáké és a büszke szülőké volt Kosdon. A statisztika szerint Magyarországon az utóbbi 50 évben sokkal kevesebb gyermek születik, mint amennyi az átlagos népességszámhoz szükséges lenne. Talán épp ezért olyan jelentős ez a -régióban egyedülálló- rendezvény, amelyen idén 31 újszülöttet köszönthetett a kis falu.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.