ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 15 február 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:26:56
-labdarúgás
-bírkózás
-asztalitenisz
-atlétika
-úszás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 február 2007
Lakossági fórum a közlekedési koncepcióról
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:50:22
Csütörtökön lakossági fórummal folytatódott az az eszmecsere-sorozat, amely a nemrégiben elkészült váci közlekedési koncepció minél szélesebb körű megvitatását szolgálja. A szakmai egyeztetésekkel párhuzamosan a városban élők is elmondhatták véleményüket, a január végi internetes fogadóórát követően most erre személyesen is lehetőség nyílt. A részvételre egyébként nem lehetett panasz, a Városházán tartott eseményen ugyanis a rendelkezésre álló terem is szűkösnek bizonyult, annyian érdeklődtek a téma iránt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Regisztrációs adó visszatérítés
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:47:03
Február 15-e után nyújthatók be a regisztrációs adó részleges visszatérítésére irányuló kérelmek az illetékes vámhatóságokhoz. Az erről szóló törvényt tavaly év végén fogadta el az országgyűlés, hatálya pedig a 2004.május 1-e és 2005.december 31-e között, külföldről behozott autókra vonatkozik. A kérelmek beadására 180 napjuk van a gépjárműtulajdonosoknak annál a fővámhivatalnál, amely a regisztrációs adót eredetileg kiszabta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parkolóügy folytatás
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:44:44
Egyre többen reklamálnak a számukra kiküldött parkolási felszólítások miatt Vácon, időközben pedig aláírásgyűjtési akciót kezdeményeztek azok, akik nem fogadják el a Kerident kft. évekre visszamenőleges hatályú, felszólítás nélküli parkolási büntetését. A híradónk által megkérdezett ügyvéd szerint azzal, hogy az üzemeltető cég nem ajánlva vagy tértivevényesen küldte el a leveleket, hibát követett el. Ebben az esetben ugyanis elég nehéz lesz bizonyítania bíróság előtt a felszólítások meglétét. Mint ismert, a kft. az elévülési idő lejárta előtt 25ezer, korábban megbírságolt autósnak küldött ki fizetési értesítést a napokban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Püspöki szentmise a betegek világnapján
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:42:45
II. János Pál kezdeményezésére 1993 óta február 11-e a Betegek Világnapja, annak emlékére hogy Lourdes-ban 149 éve ezen a napon jelent meg a Szűzanya egy 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A csoda helyén pár év múlva templomot emeltek, ahová azóta is évente több mint félmillióan zarándokolnak el, a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma pedig több ezerre tehető. A világnap célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Emlékezés Horthy Miklósra
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:39:59
Megemlékezést tartottak pénteken az Országzászlónál. Mintegy tucatnyian gyűltek össze Vácon az esti órákban Horthy Miklós halálának 50. évfordulóján és hajtottak fejet Magyarország egykori kormányzója előtt. Az eseményen megjelent több városi politikus, így a képviselő-testület jobboldali frakciójának vezetője Tomori Pál, és képviselője Fördős Attila is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Farsangok a városban
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:38:26
A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang a bálok és a vidám összejövetelek időszaka, és különösen a 40 napos húsvéti böjtöt megelőző néhány napja igen mozgalmas. Vácon is egymást érik a vigasságok, sok helyütt jótékonysági rendezvényekkel párosítják a hagyományos farsangi mulatságokat. Hétvégén báloztak a kórház dolgozói és a Földváry iskola is a zenétől volt hangos, az Árpád Fejedelem Általános Iskolában viszont hagyományos farsangi jelmezversenyt tartottak, melyet a 8. osztályosok nyitótánca színesített.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 15:31:35
-kézilabda
-labdarúgás
-bírkózás
-ülőröplabda
-sakk

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 09 február 2007
Fidesz KDNP sajtótájékoztató a mélygarázsról
Feltöltötte e107 - péntek 09 február 2007 - 10:24:37
A Fidesz és a KDNP váci szervezeteinek képviselői szerint mélybe jutott a csirke piacra tervezett mélygarázs ügye. Tomori Pál frakcióvezető úgy látja, a polgármester a városra nézve előnytelen szerződést kötött a kivitelezést végző céggel, mert abból az derül ki, hogy az építkezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatos összes kockázatot a váci önkormányzat vállalja. A frakcióvezető szerint a szocialista polgármester egy olyan szerződést írt alá, amelyre a képviselő testülettől már nem volt felhatalmazása, ráadásul pályáztatás nélkül választották ki a kivitelező céget, ezért a továbbiakban jogi szempontból is vizsgálják az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kármán Ferenc sajtótájékoztatója a mélygarázsról
Feltöltötte e107 - péntek 09 február 2007 - 10:21:04
A váci ellenzék felvetéseire Kármán Ferenc Területpolitikai tanácsadó reagált, aki úgy fogalmazott: a Fidesz városfejlesztési koncepciójának lényege, hogy miközben a polgárok érdekeire hivatkozik, minden fejlesztést és építkezést megakadályozzon, mert azt látja, hogy amilyen ütemben épül a város, olyan ütemben olvad el a Fidesz populista demagóg politikájának létalapja. Kármán Ferenc szerint a kivitelező céggel eddig megkötött szerződés mind a befektető, mind az önkormányzat számára előnyös, és a város érdekeit szolgálja, annak aláírására pedig, a váci képviselőtestület által felhatalmazása volt a polgármesternek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Képviselői vagyonnyilatkozatok
Feltöltötte e107 - péntek 09 február 2007 - 10:18:35
Január 31-én, szerdán 16 óráig volt lehetőségük a helyi képviselőknek arra, hogy leadják vagyonnyilatkozataikat, ennek pedig a törvényben előírt határidőig eleget is tett valamennyi váci rendeletalkotó. A vonatkozó jogszabály értelmében a dokumentumokat a városházán őrzik, megsemmisítésükre pedig az önkormányzati ciklus lejártát követő egy év múlva kerülhet sor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Égetnek a városban
Feltöltötte e107 - péntek 09 február 2007 - 10:17:03
Itt a jó idő, a télnek egyelőre nyoma sincs, sokan éppen ezért már februárban nekiláttak a tavasszal esedékes kiskerti munkáknak. Égetni azonban csak március közepétől lehet, a zöldhulladék komposztálására viszont előreláthatólag csupán 2009-től lesz megnyugtató megoldás. Vác ugyanis csatlakozott az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társuláshoz, mely a Zöld Híd program létrehozásával a szelektív hulladékkezelésre alapozott komplex hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását tűzte ki célul. A programban két hulladékkezelő központ kerül kialakításra, de ezek majd csak 2008 végén váltják fel a bezárandó csörögi lerakót.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 848 849 850 ... 861 862 863
HírarchívumHírarchívum
Iskolanyitogató az Árpádban @ (09 febr : 10:14) (Hírek)
Sporthírek @ (08 febr : 17:52) (Hírek)
Botrány a parkolási bírságok körül @ (05 febr : 17:26) (Hírek)
Emelkedő közlekedési tarifák @ (05 febr : 17:24) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.