ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 12 október 2006
Sződligeti alakuló ülés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:33:59
Kedd az alakuló ülések napja volt, Göd mellett Sződligeten is ezen a napon ült össze első alkalommal a település képviselőtestülete. Gödhöz hasonlóan itt szintén a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a polgármesteri széket, és a testület összetétele is meggyőző jobboldali fölényt mutat. A polgárok közül Sződligeten is sokan érdeklődtek az alakuló ülés iránt, melynek a Művelődési Központban berendezett tanácsterem adott otthont.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új vezér a Duna Dráva Cement kft. élén
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:32:01
2007. január 1-től, a társaság tulajdonosainak döntése értelmében Szarkándi János tölti be a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatói posztját. Szarkándi János jelenleg kereskedelmi és marketing vezérigazgatóként dolgozik a cementipari vállalatnál, a cégcsoport irányítását a nyugdíjba vonuló Oberritter Miklóstól veszi át.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Készül a Naszály térkép
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:28:53
A turista idény jövő tavaszi beindulására elkészül a Naszály térkép, értesült híradónk. A térkép a városháza kezdeményezésére jön létre és számos turista útvonal gazdagítja majd. Bár több, jelenleg is hozzáférhető kiadvány is tartalmazza a Naszály hegy látnivalóit, önálló, csak ezzel a területtel foglalkozó térkép eddig még nem jelent meg a területről. A térkép első próbáját a tervek szerint a Föld napi Naszály túrán tartják, amikor több csoportban, a térkép által ajánlott túraútvonalon közelítenék meg a résztvevők a Naszály hegyi kilátót.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 10 október 2006
Drogmegelőző kiállítás Vácon
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 12:27:38
Sopron és Hatvan után csaknem egy hónapig látható Vácon az a vándorkiállítás, amelyet a budapesti rendőrségtörténeti múzeum anyagából állítottak össze. A tárlat az „ Amit a kábítószerekről tudni kell” címet viseli és a Madách Imre Művelődési Központban nyílt múlt csütörtökön. Az aulában kiállított anyag október utolsó napjáig lesz hozzáférhető.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Polgármesteri voksok újraszámolás-eredmény
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:29:10
Az eddigi 73-ról 105-re nőtt a szavazatkülönbség Bóth János és Fördős Attila között, így a polgármesterjelöltekre leadott voksok újbóli összeszámolása után véglegesnek tekinthető Vácon az október 1-e utáni sorrend. A Területi Választási Bizottság a Fidesz beadványára döntött úgy csütörtöki ülésén, hogy a váci polgármesterjelöltekre leadott szavazatok esetében elrendeli az újraszámoltatást. Ez, mint a választási bizottság illetékesétől megtudtuk pénteken le is zajlott, a több, mint 13ezer voks újbóli átszámolása után pedig az eddigi különbség 32-vel nőtt az eddigi városvezető javára. A Választási Bizottságtól kapott információk alapján tehát Vác polgármester újabb 4 évre a szocialista dr. Bóth János lett.

Hozzászólások: 16 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megemlékezés az Aradi vértanúkról
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:26:03
Vácon péntek délután emlékeztek meg az Aradon kivégzett vértanúkról. A cifrakertben nem rég felavatott emlékműnél a váci intézmények vezetői, és pártok képviselői koszorúztak. A városi rendezvényen a Fónay Márta drámai műhely növendékei működtek közre. A megemlékező beszédet Koren Gábor mondta. Az ünnepség este a székesegyház előtti téren folytatódott. A hat órás szentmisén Dr Varga Lajos segédpüspök mondott imát az aradi vértanúkért, majd a Váci Huszárbandérium fáklyás ünnepi műsorán a drámai műhely tagjai, versekkel és dalokkal idézték fel az 1949 októberében kivégzett hazafiak emlékét.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
56 éves Sződliget
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:23:46
A sződligetiek a pénteken kezdődő falunap keretében ünnepelték meg a község 56. születésnapját és egyúttal megemlékeztek az aradi vértanúkról is. A település lakói Árpádfejedelem szobránál gyűltek össze, ahol a képviselőtestület leköszönő alpolgármester asszonya mondott beszédet. A megjelentek a község múltjáról halhattak rövid összefoglalót, majd az ünnepi műsort követően gyertyagyújtással emlékeztek az aradi vértanúkra.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szent Hedvig szobor avató
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:20:41
Megújult épülettel és Szent Hedvig szobrának avatásával köszöntötték szombaton délelőtt az idén 250 esztendős Fehérek Templomát. Ünnepi beszédet a város polgármester, dr. Bóth János mondott, a szobrot dr. Beer Miklós megyéspüspök áldota meg. Szent Hedvig a Dunakanyar védőszentje, hangzott el az avatóünnepségen, méltóbb helyet pedig nem is kaphatott volna szobra, mint a Dunakanyar kapujának nevezett Vácon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rongálás a Középkori pincében
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:18:54
A városukat szerető, múltjukat tisztelő váci polgárokat szerette volna tájékoztatni Zomborka Márta, a Tragor Ignác Múzeum igazgatója, aki levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz megosztva így a város lakóival a közelmúlt egy szomorú tapasztalatát. Néhány hete, napok alatt tüntettek el vandálok a Széchenyi utcában található Középkori pince lépcső melletti faláról négy képet, melyek az utca korabeli állapotát őrizték meg és mutatták be a látogatóknak. Bár a felvételek reprodukciók voltak, pótlásuk pedig megoldható, a pár tízezer forintos tétel mégis megterhelő a múzeum számára. Az anyagi kár mellett azonban Zomborka Márta a morális károkozást tartja ez esetben a legfájóbbnak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
15 éves a Nagycsaládosok Váci Egyesülete
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:09:37
Az eredeti létszámhoz képest duplájára nőtt a Nagycsaládosok Váci Egyesületének taglétszáma az 1991-es alapítás óta, így idén már csaknem 100 család ünnepelhette a szervezet másfél évtizedes jubileumát. A születésnapi ünnepséget szombaton tartották a Galamb utcában, a bensőséges összejövetelen mindhárom eddigi vezető köszöntötte a résztvevőket. A megjelentek, úgy néz ki, hűek maradtak a 15 évvel ezelőtt megfogalmazott legfontosabb célkitűzéshez, és igazi, egymást segítő közösségé szerveződtek az eltelt évek alatt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 06 október 2006
Újraszámolás és reakciók
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:13:40
Újraszámolják a szavazatokat Vácon, előreláthatólag tehát a pénteki procedúra után lehet csak végleges eredményt hírdetni az önkormányzati választásokon a városban. A voksok újraszámolása a polgármesterválasztást érinti, ezzel párhuzamosan viszont a Területi Választási Bizottság egy másik beadványt elutasított. E szerint a 14-es körzetben marad az eddigi végeredmény, azaz a szocialista Molnár Lajos nyert két szavazattal a FIDESZ-KDNP jelöltjével, Juhász Andrással szemben. Közben a vasárnapi, nem hivatalos eredmények közzététele után napvilágot láttak az első reakciók, a jelöltek és az őket jelölő szervezetek értékelték szereplésüket az őszi választásokon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Árpád napok
Feltöltötte e107 - péntek 06 október 2006 - 11:11:21
Csütörtök délután kezdődött, de még pénteken is tart a hagyományos Árpád-napok rendezvénysorozat. Az Árpád fejedelem Általános Iskola 2 napos programja mazsorett felvonukással kezdődött, a folytatásban pedig tanulmányi versenyek, kiállítás megnyitó, és sportvetélkedők szerepelnek a kínálatban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 19 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 849 850 851
HírarchívumHírarchívum
Bursa Hungarica 2006/2007 @ (04 okt : 17:20) (Hírek)
Lomtalanítás Vácott @ (04 okt : 17:17) (Hírek)
Templom-felújítás Rádon @ (04 okt : 17:12) (Hírek)
Pályaválasztási kiállítás-sorozat @ (04 okt : 10:11) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.