ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 09 október 2008
Spanyol delegáció Vácon
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:15:26
Spanyol delegáció látogatott a héten Vácra. A Pintoi polgármesteri hivatal és a Madridi Autonóm Egyetem Közalapítványából álló küldöttség tagjait a spanyol nagykövet is elkísérte. A találkozót a felek azzal a céllal szervezték meg, hogy megvizsgálják a két város közötti együttműködés lehetőségeit. A delegáció a polgármesteri hivatalban lezajlott ismerkedést követően ellátogatott a püspöki hivatalba, majd a Bartók Béla zeneiskolát és a Boronkay György Műszaki Középiskolát is megtekintették.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Árpád napok
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:12:53
Idén is megrendezték Vácon az Árpád napokat. A honfoglaló vezér nevét viselő általános iskola ősszel tartja kétnapos rendezvénysorozatát amely a szokásokhoz híven a kőkapunál a mazsorettfelvonulással vette kezdetét. A csütörtöki tanulmányi versenyekre a térség iskolái mellet a szlovákiai Párkányból is érkeztek magyar tanulók. A hagyományok szerint pénteken az ügyességi versenyek lebonyolítására kerül sor, itt a sportbajnokságok mellett népdalvetélkedőre és horgászversenyre is jelentkezhettek az általános iskolás gyerekek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Akadálymentesítés Deákváron
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:11:10
Akadálymentes Deákvár! Vácon több helyen folynak munkálatok a deákvári körzetben. A könnyebb megközelíthetőséget célozta meg a város vezetősége a mozgáskorlátozottak, idősek, kisgyermekesek számára, ezért a fő közlekedési vonalakon-legutóbb a Deákvári főúton és a Radnóti úton-, az utak felújítása mellett az akadálymentesítés is megvalósulhatott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Játszótér avató Lajos telepen
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:08:31
Új játszóteret avattak a héten a váci Deákváron. Az eszközöket Mokánszky Zoltán a 10-es választókörzet képviselője adta át, aki a rendelkezésre álló önkormányzati forrásból különített el erre forrást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óvodások a Gyadai réten
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:07:04
Ismét benépesült hétvégén a Gyadai rét, a rossz idő miatt most a szokásoktól eltérően nem szombaton, hanem vasárnap vették birtokba a váci óvodások a területet, hogy teljesítsék az idei évi kalandtúra útvonalát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
100 éves a Szob- Nagybörzsöny kisvasút
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:05:49

A Szob-Nagybörzsöny kisvasút 100. évfordulóját ünnepelték meg a hétvégén Nagybörzsönyben. 1908-ban indult meg a forgalom Nagybörzsöny és Ipolypásztó között, abból a célból, hogy az erdőből kitermelt fát akkor még lóvontatással eljuttassák a nagyvasúthoz. A világháborús időszakokat is átvészelő hálózat Nagybörzsönyi szakasza 1984-re érte el mély pontját ekkorra állt le az áruszállítás, és a próbálkozások ellenére a személyforgalom sem tudta eltartani a kisvasutat. A lelkes támogatók igyekezetének ellenére - mivel a pálya felújítására nem volt elég pénz-, majdnem 20 évig állt a forgalom ezen a szakaszon. A kisvasút újraélesztésére csak 2003-ban kerülhetett sor. Ekkor az önkormányzati összefogásnak köszönhetően illetve a sikeres lobbi következtében elindulhatott a turisztikai forgalom a Szob – Nagybörzsönyi Erdei Vasúton. A hétvégén megtartott ünnepségen Ipolypásztó, Szob és Márianosztra polgármesterei is eljöttek, akiket, Nagybörzsöny polgármestere Batizi Zoltán köszöntött. A rendezvényen megjelent Kovács Miklós, turisztikai államtitkár aki elmondta, hogy a kormány fontos figyelmet fordít a Szob – Nagybörzsöny Erdei Vasútra, ennek köszönhetően közel kettőmilliárd forintos uniós beruházás valósul meg a közeljövőben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hivatalos a Boronkay Guiness rekordja
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:04:16
Már hivatalosan is világrekord a Boronkay-sok által megvalósított maratoni kosárlabdázás legalábbis ezt tanúsítja a Guiness központ napokban megérkezett visszaigazolása. Ahogy erről híradónkban korábban beszámoltunk ez év áprilisában az intézmény 21 diákja három felnőtt segítségével vágott neki az iskola tornatermében a véget nem érő meccsnek, ahol a 2007-es 60 órás rekordjukat újabb 20 órával toldották meg. A rekordkísérlet nyolcvan órás videóanyagát és a jegyzőkönyvet eljuttatták a Guiness londoni központjába, ahol a bizottság megállapította a Boronkay-sok részére a legtovább kosárlabdázók kategóriában az első helyet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Könyves vasárnap
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:02:28
A Katona Lajos Városi Könyvtár október 12-én tartja az országosan is megrendezésre kerülő, immár lassan hagyománynak számító Könyves Vasárnapját. A könyvtár számos programmal és meglepetéssel várja az érdeklődőket, többek között lesz megbocsátás napja, amikor a lejárt kölcsönzési határidejű könyvek késedelmi díját elengedik. Ezen a napon egyébként ingyen lehet majd beiratkozni, és az internetet használni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 09 október 2008 - 20:01:07
- kézilabdaabda NB II.
- labddarúgás NB III.
- asztalitenisz

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 07 október 2008
Emlékezés október 6-ra
Feltöltötte Zsóka - kedd 07 október 2008 - 08:51:59
Vácon a Rózsakertben tisztelgett a város az 1848-49-es forradalom és szabadságharc október 6-án kivégzett mártírjai előtt. A 13 tábornok emléktáblájánál az önkormányzat és a művelődési ház szervezésben zajlott a rendezvény, amelyen idén a Katona Lajos Könyvtár igazgatója Mándli Gyula tartott beszédet. Az ünnepségen a Váci Huszárőr Bandérium állt díszőrséget, műsorral, pedig a Boronkay György Műszaki Középiskola diákjai készültek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyes hulladékgyűjtés
Feltöltötte Zsóka - kedd 07 október 2008 - 08:49:16
A váciak az eső ellenére sokan eljöttek, hogy leadják az év közben összegyűlt veszélyes hulladékaikat. Az önkormányzat által szombaton megtartott térítésmentes begyűjtésre a televíziótól a használt étolajig szinte mindent elhoztak az emberek, hogy hivatalos formában megszabaduljanak azoktól az eszközöktől és anyagoktól, amelyeket egyébként nem lehet a házi hulladékgyűjtőkbe elhelyezni. A váci önkormányzat a hulladékkezelésre illetve a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységre mintegy 400 millió forintot költ évente. A szervezők úgy látják, hogy az illegális szemétgyarapítók ellenére, egyre többen vannak azok is akik felelőséggel gondolkodnak saját környezetükről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sajtótájékoztató- dr. Jakab Zoltán
Feltöltötte Zsóka - kedd 07 október 2008 - 08:42:50
Nem érti Vác szocialista frakciója a Jobboldali Összefogás reakcióját amelyben üdvözölték a Jávorszky Ödön kórház által elnyert illetve a kormány által megítélt 2,3 milliárd forint fejlesztési pályázati forrást. Mint ismeretes korábban ezzel kapcsolatban a konzervatív oldal úgy nyilatkozott, hogy üdvözli a kórház pályázaton való sikeres szereplését, illetve azt hogy ehhez a váci képviselõ testület politikától függetlenül a támogatását adta. A szocialisták szerint azért álságos a jobboldal nyilatkozata, mert õk úgy látják az elmúlt években kifejezetten, hátráltatták a város- és kórházvezetés munkáját.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.