ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 15 február 2007
Bemutatkozott a vizitdíj
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:37:31
A mai napon debütált a vizitdíj, február 15-én kellett első alkalommal fizetnie a betegeknek az igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokért. Míg Budapesten több száz méteres sorok és néhol lincshangulat jellemezte a premiert, Vácon sokkal nyugodtabban zajlott a vizitdíj bevezetésének első napja. Tumultus azért itt is volt, hiszen mától a pénztáraknál is sorban kell majd állni, és egyenlőre a betegek sem mindig tudják, hogy milyen esetben kell és mikor nem kell megfizetniük a 300 forintot. A bizonytalanok egyébként Vácon azonnal segítséget kaptak, hiszen az országban felállított 5 információs pult egyike éppen a városi szakrendelőben működik.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vényköteles medicinák
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:36:17
Nem a vizitdíj bevezetése volt ma az egyetlen változás, február 15-től 28 gyógyszer vált vénykötelessé. Köztük vannak a leggyakrabban használt láz- és fájdalomcsillapítók, így az Algopyrin, a Quarelin és a Demalgon. A mától receptkötelessé vált készítmények a vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmának egy hatodát teszik ki. A medicinák ára egyébként változatlan marad, hiszen bár ezentúl csak receptre adhatóak, támogatás továbbra sem jár utánuk.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gyógytestnevelés
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:34:50
A Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 19 településén, több mint 770 általános iskolásnak van szüksége gyógytestnevelésre. Ez derül ki a társulás által tavaly készítetett felmérésből, amelyben a térség 14 óvodájának és 20 általános iskolájának adatait dolgozták fel. A Társulás a helyzet-elemzés alapján hozzákezdett a gyógytestnevelési ellátás megszervezéséhez. A feladatokat az Oktatási, Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, Hertel László sződi polgármester koordinálja.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fidesz a parkolási ügyről
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:33:52
A Fidesz váci szervezete is megszólalt a parkolási botrány ügyében, a párt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az elmúlt hetek eseményei kapcsán kezdeményezni fogják a Kerident kft.-vel való szerződés felülvizsgálatát. Ványi Lászlóné és Kriksz István önkormányzati képviselők utaltak a jelenlegi helyzet tarthatatlanságára és úgy fogalmaztak, erre minél hamarabb megoldást kell találni. A párt elképzelései között a szerződés esetleges felmondása is szerepel, híradónk pedig úgy értesült: Ezzel kapcsolatban már megszületett egy önálló képviselői indítvány.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pest megye legjobb bora
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:33:18
Megvannak Pest megye legjobb borai. A tavaly kiírt borversenyre a szervezők várakozásait meghaladó számban neveztek a térség borászai, az eredményhírdetést a múlt héten tartották a Vármegyeházán. Pest Megye Közgyűlése ezzel a rendezvénnyel nem titkoltan a megyében élő borászok munkáját, a bortermelők és a borkedvelő, borfogyasztó emberek egymásra találását kívánta segíteni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Óvodabővítés – Sződ
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:32:42
Szeptembertől Sződ 200 óvodása már a tornaszobával kibővített új intézményben kezdheti az évet. Az uniós előírásoknak megfelelően lesz játszótér és új csoportszobák is az ovisoknak. Az anyagi forrást önerőből biztosítja az önkormányzat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Átadták a Tragor Emlékérmeket
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:31:35
Múlt pénteken tartotta közgyűlését a Váci Múzeum Egyesület, a tisztújító rendezvényen döntés született arról, hogy a nagy múltú szervezet elnökségének taglétszámát 12-ről 13 főre változtatják. A Városháza dísztermében adták áta Tragor Emlékérmeket, az egyesület ebben az évben két kitüntetettet is díjazott. Mándli Gyula a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatója a helytörténeti kutatások, valamint a „honti” kapcsolatok ápolásával érdemelte ki ezt az elismerést, míg a Kucsák Gábor által alapított Kucsák Könyvkötészet és Nyomda a közgyűjtemények támogatásáért, valamint a helyismereti kiadványok igényes megjelenésért kapta a Tragor Emlékérmet.

Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Honlapot indított a Váci Szlovák Önkormányzat
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:31:06
Az internet nyújtotta lehetőségeket kihasználva honlapot indított a Váci Szlovák Kisebbségi Önkormányzat. Február eleje óta immár a weboldal segítségével is tájékozódhatnak az érdeklődők a szervezet legfontosabb eseményeiről és történéseiről. A honlap tartalmát jelenleg is folyamatosan bővítik és töltik fel, információink szerint pedig a frissítés is állandó lesz. Az oldal elkészítése, külalakja Menczer Péter munkáját dícséri, a szerkesztésért pedig Menczer Sándorné önkormányzati képviselő felel.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Játékadomány a Csányi krt-i óvodának
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:30:15
Tavaly a Nyár utcai óvodások, idén pedig a Csányi krt-i intézmény kis lakói örülhettek, hiszen újabb nagy értékű játékadomány ért célba a napokban Vácon. Az óvoda és az egyik játékforgalmazó cég egymásra találásában Alexy Norbert, az SZDSZ helyi elnöke segédkezett, aki személyesen hozta el az ajándékokat rendeltetési helyére.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Farsangi bál az Idősek klubjában
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:29:07
Finom házi süteményekkel, szendviccsel és jóféle borral, no meg persze az erre az alkalomra összeállított műsorral készültek az Idősek Klubja lakói az imár hagyományos farsangi báljukra. Az est fénypontja az a szalontánc bemutató volt, amelyen a vállalkozó szellemű párok, a számukra szervezett tánctanfolyamon tanultakból adtak ízelítőt társaiknak. A több évtizede működő klub Budapesti főúti helyisége szerdán délután is megtelt a kikapcsolódni vágyó szépkorúakkal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 február 2007 - 16:26:56
-labdarúgás
-bírkózás
-asztalitenisz
-atlétika
-úszás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 február 2007
Lakossági fórum a közlekedési koncepcióról
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:50:22
Csütörtökön lakossági fórummal folytatódott az az eszmecsere-sorozat, amely a nemrégiben elkészült váci közlekedési koncepció minél szélesebb körű megvitatását szolgálja. A szakmai egyeztetésekkel párhuzamosan a városban élők is elmondhatták véleményüket, a január végi internetes fogadóórát követően most erre személyesen is lehetőség nyílt. A részvételre egyébként nem lehetett panasz, a Városházán tartott eseményen ugyanis a rendelkezésre álló terem is szűkösnek bizonyult, annyian érdeklődtek a téma iránt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 854 855 856 ... 868 869 870
HírarchívumHírarchívum
Regisztrációs adó visszatérítés @ (12 febr : 17:47) (Hírek)
Parkolóügy folytatás @ (12 febr : 17:44) (Hírek)
Püspöki szentmise a betegek világnapján @ (12 febr : 17:42) (Hírek)
Emlékezés Horthy Miklósra @ (12 febr : 17:39) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.