ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 21 augusztus 2008
Finn-Magyar Baráti Társaság
Feltöltötte vdavid - csütörtök 21 augusztus 2008 - 18:07:47
A nemzetközi kapcsolatok elmélyítését segítő Magyar- Finn Baráti Társaság lassan már 20 éve tevékenykedik Vácott. A társaság vezetője, Iványi Károly sokszínű programokkal és nyelvtanulási lehetőséggel csábítja északi rokonaink nyelve és országa iránt érdeklődőket. A város testvérvárosa, Järvänpaa ebben az évben váciakat lát vendégül, a közös együtt mükődés jegyében..

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 18 augusztus 2008
Emberölés Vácon.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:47:53
Önként jelentkezett a Váci Rendőrkapitányságon az a 60 éves váci lakos aki vasárnap éjszaka megölte 38 éves élettársát. A férfi elmondása szerint szóváltásba keveredett az élettársával, majd egy késsel mellbe szúrta. A 38 éves nő a sérülés következtében életét vesztette. M Sándor váci lakos ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi korábban ült már börtönben, mert megölte előző élettársát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A régi címerek lettek az új címerek.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:46:48
Lecserélték az utolsó új címert is a régire. Mint ismeretes Vácon korábban a konzervatív oldal kezdeményezte a címerek eredeti formájának a visszaállítását mert az előző ciklusban egy körben helyezték el a város jelképét. A döntésnek köszönhetően valamennyi intézmény bejáratánál lecserélték a címereket és a bélyegzőkön is a régi formában szerepel a város jelképe.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elbontják a kisváci benzinkutat.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:45:45
Nem vár az önkormányzat tovább a tulajdoni viszonyok tisztázására. Ezért nem tudták ugyanis elbontani Kisvácon a 70-es években épült benzinkutat amely már több mint tíz éve nem üzemel. Dr Jakab Zoltán közleménye szerint az váci önkormányzat Mszp frakciója kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért támogatták, hogy a kórház területén lévő olajtartályt és a Deákvári főtéren a benzinkutat elbontsák. A szocialista képviselő közleményében kiemelte a 2006-os választási programjában ígéretet tett a kisváci szégyenfoltként elhíresült benzinkút elbontására, amelyhez most a szükséges anyagi fedezet is rendelkezésre áll.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tarlótüzet oltottak a tűzoltók.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:45:00
Tarlótüzet oltottak szombaton a váci tűzoltók a Kosd és Rád közötti területen. A kora esti órákban gyulladt meg a száraz fű, vélelmezhetően dohányzás illetve nyílt láng használata miatt. A a tűzoltók másfél óra alatt oltották el a tüzet, a tarló három hektáron égett le. Váchartyánnál szintén a szombat esti órákban riasztották a tűzoltókat, mert a vasúti átjárónál személyautó borult az árokba. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szent István napi ünnepség Vácon.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:44:25
Vácon a köztársaság állami ünnepét szerdán a Szent István-szobornál rendezi meg a város önkormányzata. A délután öt órakor kezdődő ünnepségen adják át a Vác Város Díszpolgára címet és a Pro Urbe kitüntetéseket. Idén Detre János evangélikus lelkész mond ünnepi beszédet, közreműködik a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium, a Boróka Népi Énekegyüttes, Lakatos Anikó és Dombi Rajmund cselló- és hegedűművészek, valamint a Váci Fúvósegyüttes, amely hét órakor önálló műsort is ad. Este nyolc órától a Váci Szimfonikus Zenekar ünnepi hangversenyére kerül sor a Március 15. téren.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közlekedés augusztus 20.-án.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:43:49
A vonatok 20.-án az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd, azok akik Vácon a helyi és a helyközi buszjáratokkal szeretnének utazni, a vasárnapi menetrendet vegyék figyelembe. Szerdán az ünnepre való tekintettel a nyári szombati menetrend szerint jár majd a börzsönyi kisvasút. Az üzemeltető ígérete szerint nagyobb utasforgalom esetén mentesítő járatot is indítanak majd.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szemátszállítás az ünnepek alatt.
Feltöltötte vdavid - hétfő 18 augusztus 2008 - 17:42:32
Az augusztus 20.-án is elszállítják a háztartási hulladékot legalább is azokon a településeken ahol a munkát a Remondis Kft végzi. A Kft közleménye szerint 2008-tól az eddigi gyakorlattól eltérően a hétköznapra eső ünnepnapokon is elvégzik a háztartási hulladék elszállítását. Ennek alapján Vácon Verőcén Kisnémediben, Püspökszilágyon és Sződ településeken, azokban a körzetekben ahol szerdán esedékes a hulladék elszállítása, tegyék ki a konténereket.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 14 augusztus 2008
Diákmunka
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:22:17
Diákszövetkezet segíti a tanulók munkához jutását Vácon! Még mindig rengeteg diák várja, hogy dolgozhasson a nyáron, de akad olyan is aki az iskolaszezon ideje alatt szeretne pénzt keresni! Jó hír a munkára vágyó fiataloknak, hogy számos alternatíva közül választhatnak, akár néhány hetet, vagy csak egy-egy napot szeretnének dolgozni, a diákszövetkezetek igyekeznek személyre szabottan, az igényeknek megfelelő lehetőségeket kínálni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hódít a térségben a viacolor járda.
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:19:31
A térség több településén viacolorral burkolják a járdákat. A polgármesterek nem csak esztétikai okokból választják a térburkoló kövekkel való járófelületek kialakítását, hanem azért is mert a közművek cseréjénél könnyebben bontható és hibátlanul visszaépíthető a viacolor. Püspökhatvanban már több kilométer járdát ezzel a módszerrel építettek meg, Őrbottyánban most készülnek átadni egy újabb szakaszt, amelynek kivitelezését pályázati forrás tette lehetővé.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szödligeti Polgármester reagálása az antiszemita feliratok kapcsán
Feltöltötte vdavid - csütörtök 14 augusztus 2008 - 18:16:57
Mint ahogy korábban közöltük augusztus 8.-ára virradó éjszaka ismeretlenek antiszemita felirattal láttak el Sződliget határában egy Budapesti Zsidó Fesztivált reklámozó óriásplakátot. Ennek kapcsán a választókerület szocialista elnöke arra hívta fel a figyelme, hogy nemrégen Sződligeten a többség értékrendjétől eltérő zenekarok koncerteztek majd ezt követően jelent meg az antiszemita felirat a plakáton. Dr Jakab Zoltán arra kérte a település Fideszes polgármester asszonyát ítélje ő is el a rasszista cselekményt.
Bábi Gabriella a rendezvény kapcsán elmondta, hogy az sződligeti önkormányzat a szabadtéri színpad használatára a szervezőkkel kötött bérleti szerződést, ezért a fellépőkkel nem volt kapcsolata. Reagálásában kiemelte az utolsó koncert Sződligeten június 21.-én volt és a szocialista politikus szerint a többség értékrendjétől eltérő zenét játszó együttesek többek közt Szegeden, Pécsen és Szombathelyen is felléptek. A Fideszes polgármesterasszony az antiszemita felirattal kapcsolatban azt mondta, hogy a szentírás az élet tiszteletére tanít, ezért az ilyen megnyilvánulások összeegyeztethetetlenek a keresztény értékrenddel, és a felebaráti szeretet fogalmával.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 augusztus 2008
Váciak Yurihonjóban
Feltöltötte vdavid - hétfő 11 augusztus 2008 - 16:40:19
A delegációt Yurihonjo polgármestere, Hiroshi Yanagida fogadta Tokióban, ahol egy rövid ismerkedés és ebéd után a csoport tovább utazott Yurihonjoba. A delegáció tagjai kint tartózkodásuk alatt több programon vettek részt, így megtekintették a testvérváros középiskoláját, ahol a fiatalok Japán-magyar diákfórumon ismerkedhettek meg egymás kultúrájával. A küldöttség a programok részeként kihajózott a japán tengerre, ellátogatott a Kanto-i fesztiválra és többek közt megtekintettek egy középkori szamurájpalotát

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.